AGC basın ödülleri dağıtım töreni bu yıl MADO tesislerinde yapıldı. Törene Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, Mehmet Erdem, CHP Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Milli Eğitim İl Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte çok sayıda davetli ve gazeteciler katıldı.

fotograf-makinesi.jpgÖdül töreninden fotoğraflar için tıklayın..

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın basınının son dönemde sürekli güç kazandığını, cemiyet olarak güçlü basını tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi. Gazetecileri gelecekte zor günler beklediğini ifade eden Deniz, “Bu zor dönemi aşabilmek için yerel basına herkesin omuz vermesi gerekir. Bu omuz verilirse, gençlere istihdam kapıları açılır. Bu nedenle iş adamlarımızdan milletvekillerine kadar gazetelere abone olunmasını diliyorum” dedi.

Aydın Valisi Kerem Al, törende yaptığı konuşmada, basının demokrasinin olduğu yerde dördüncü kuvvet olarak bilindiğini belirterek, “Demokratik toplumlarda basın vazgeçilmezdir. Toplumu bilgilendirmede en etkin yol basındır. Aydın basınının da güçlü olmasını temenni ediyorum. Birlikteliğin devamını diliyorum” şeklinde konuştu.


Törende konuşmalarından bu yıl Günlük yerel gazeteler, Haftalık 15 günlük ve aylık gazete-dergiler, Günlük kitle basın organları, televizyon ve internet' kategorilerinde düzenlenen yarışmada Günlük yerel gazeteler kategorisinde Mizanpaj dalında Söke Ekspres Gazetesi, Köşe Yazısı dalında Güzelhisar gazetesinden Bülent Çam, Genel haber dalında Davutlar Ekspres Gazetesi, İnceleme Araştırma dalında Emin Aydın, Yayında süreklilik dalında Söke Ekspres, Spor haberi dalında Hüsamettin Kaçar, Fotoğraf dalında ise Denge Gazetesinden Sercan Örün ödüllerini Vali Kerem Al’ın elinden aldılar.

Haftalık, 15 günlük ve aylık gazete-dergiler kategorisinde ödüle layık görülen Köşe yazısı dalında Sarı Zeybek dergisi, Genel haber dalında ise Söke Flaş Gazetesi ödül almaya hak kazanırken, ödüllerini AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş verdi.

Günlük kitle basın organları kategorisinde; Genel haber dalında İHA Bölge Haber Müdürü Mehmet Barlas, İnceleme araştırma dalında DHA Kuşadası Muhabiri Latif Sansür, Spor haberi dalında Haber Türk Egeli Aydın Temsilcisi Durmuş Ali Kılınç, Fotoğraf dalında ise İHA Bölge Müdürü İbrahim Kılınç ödüle layık görülürken ödülleri AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç İbrahim Kılınç tarafından verildi.

Televizyon kategorisinde; ödül alan Haber dalında Yılmaz Ölmez, Kameraman dalında Güven Ölmez ödüllerini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in elinden aldılar.

İnternet kategorisinde; En iyi güncelleme dalında Aydınpost, Fotoğraf dalında Melek Uz, Özel haber dalında Mehmet Özçakır ödüllerini CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın elinden aldı.
Gecede ayrıca özel ödüller verilirken, bu ödüller, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a, NTV futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sarı, Özer İttü, Zafer Hacı Salihoğlu, Meral Ata, İhsan Karataş, Semra Şener ve Atilla Karpınar’a verildi.