Susurluk davasında kapsamında cezası onanan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, kesinleşen cezası için Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevini tercih etmesinin ardından 42 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 50 tutuklu ve hükümlü başka cezaevlerine nakil edilmişti. Ağar’ın 25 Nisan 2012 tarihinde cezaevine teslim olması sonrasında Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürülen Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na müdür ataması yapılmıştı.

Ağar’ın cezaevine teslim olmasının ardından cezaevindeki tadilat çalışmaları da hızla tamamlanarak, cezaevinin içi ve çevresi tamamen yenilenmişti. Ağar’ın konulduğu Yüksek Güvenlikli bölüme başka yerleştirilmezken, diğer bölüme 11 yeni tutuklu ve hükümlü yerleştirilmişti.

20 YENİ KAMERA İLE TAKVİYE YAPILDI

Yaklaşık 3,5 aydır Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Mehmet Ağar’a spor ve siyaset dünyasından birçok tanıdık ismin ziyaretleri sürerken, Ağar’ın teslim olmasından yaklaşık 15 gün önce başlayan tadilat çalışmalarının küçük işlemlerle halen devam ettiği görüldü. Cezaevinin etrafını çevreleyen tel örgülerin yenilenmesinin ardından son olarak alınan güvenlik önlemleri yerleştirilen kameralarla güçlendirildi.

Ağar’ın teslim olmasından önce cezaevi içerisinde bulunan 6 adet güvenlik kamerasına ek olarak cezaevi içerisi, bahçesini ve çevresini farklı açılardan görebilen ve fonksiyonel 20 adet daha güvenlik kamerası yerleştirildiği belirtildi. Güvenlik sisteminin yenilenmesi ve teçhizatının kurulmasının yaklaşık 20 bin TL’ye mal olduğu kaydedildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png