Ergin, Londra’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin gündemle ilgili sorularına yanıt verdi.

Bir gazetecinin, Susurluk davasıyla ilgili Yargıtay'ın onayının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Ağar'ın cezaevi talebiyle ilgili sorusuna, "Normal çalışmayı yapıyor arkadaşlar. Belli olunca haberiniz olur zaten. Şu anda çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir soru üzerine de Ergin, "Meclis başkanımızın bir daveti olmuş sonucunu bir görelim" şeklinde konuştu.

Ziyaretiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Ergin, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin gelecek perspektifini oluşturmak üzere bir süreden beri yapılan toplantı serisinin üçüncüsü bu. İlki İsviçre’de ikincisi İzmir’de yapıldı bu çalıştay. Şimdi İngiltere’de yapılacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin iş yükünün azaltılmasına yönelik. Orada da uzun yargılama sorunu var hatta bunu da bir espriyle sıkça dile getiriyorlar. Varsayın Türkiye’de uzun yargılamadan mağdur olanlar AİHM’e şikayette bulunuyorlar peki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ki uzun yargılamaları kime şikayet edeceğiz. Orada da 4-5 yıla varan süreler söz konusu olabiliyor. Mahkemenin gündeminde bu konu var.Türkiye olarak bizde kendi görüşlerimizi paylaşmak üzere gidiyoruz" dedi.