Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın kendisinden cezaevinin tadilatı için süre istenmesine rağmen erken teslim olmayı istediği belirtildi. Ziyaretçilerini ağırlayan Ağar sevenlerine selam gönderirken, cezaevine müdür atandı.

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu üyesi ve eski DP Aydın İl Başkanı Ergüven Yakan, savcılık izniyle bir grup partili ile birlikte Ağar'ı cezaevinde ziyaret etti. Mehmet Ağar'ın çeşitli kademelerde Türkiye'ye farklı görevlerde hizmet ettiğimi ifade eden Yakan, "Kendisi yaşadığı durumu hizmet kusuru olarak ifade ediyor. Devlet ve millet için yapılan her türlü hareketin devlete mal olacağını söylüyor. Herhangi bir art niyeti ve herhangi bir suç işleme kastı bulunmadan görevinden kaynaklanan bir görev suçu olarak değerlendirmekte. Sağlık durumu iyi. Devlete hizmet etmek ne kadar önemliyse, burada yatmayı da devleti ve milleti için bir kadar olarak görmekte. Herkese sevgi ve selamlarını iletti. Morali çok çok iyi" dedi.

DP tarihinde aynı süreçten geçenlerin olduğunu söyleyen Yakan, "Bu misyonun temeliyatı da Yassı adalarda kalmış. Sayın Süleyman Demirel ve arkadaşları Zincirbozan'larda kendisini yetiştirmiş. Bu misyondan gelen genel başkanlarımız bu ızdırabı, bu sıkıntıyı çekerek gelmişler. Yani biz alışığız. Sayın Genel Başkan da bu noktada fevkalade yatkın bir şekilde, tahammüllü bir şekilde burada bulunmasını izah ediyor. Sizlere de sevgi selamlarını iletti" diye konuştu.

Ağar'ın durumu hakkındaki soruları da cevaplayan Yakan, "İçeride bir hazırlık var. Binanın fiziki konumu değiştiriliyor. Kitapları var, gazeteleri geliyor. Arkadaşları da uyumlu. Müdür bey göreve yeni başlamış, yeni arkadaşlar görevlendirilmiş. Onlarla beraber günlerini geçiriyor. Zannediyorum esas ağırlığı devleti ve milletiyle ilgili, diğer konuları tekrar burada hazırlama imkanı bulmasıdır. O konularda kendisini yetiştiriyor, çalışıyor inşallah" dedi. Ağar'ın gününü kitap okuyarak geçirdiğini
söyleyen Yakan, herkese selam söylediğini belirtti.

"AĞAR ZOR DURUMLARA ALIŞIK"
Yakan, Ağar'ın ihtiyaçlarını nasıl karşıladığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi:
"Ne olursa olsun Sayın Ağar zor durumlara alışık. Doğuda ve Güneydoğu'da devlete hizmet eden insanların burada yatmış olması zor değildir. Şu an buraya hazırlıklı gelmiş. Bir ihtiyacı yok. Olursa söyleyecek. Oğlu sabah kendisini ziyaret etmiş. Cuma münasebetiyle yarın yine kendisini ziyaret edeceğiz. Kendisinin rahat ve huzurlu olduğunu ve herhangi bir şekilde üzgün olmadığını ifade ediyor. Eşi buradan ev tutmuş. Henüz gelmemiş. Ama bu hafta içinde geleceği söyleniyor."
Bu arada daha önce müdürü bulunmayan Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nin Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla il standartlarına getirilmesi için çalışmalar devam ederken, Karaman'da görev yapan Musa Kuraç cezaevi müdürü olarak Yenipazar'a atandı. Dün göreve başlayan Kuraç, bugün cezaevindeki komutanlar ile cezaevinde inceleme yaparak notlar aldı.

Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra teslim olması gereken Mehmet Ağar'ın bakanlığın Yenipazar'daki cezaevini hazır hale getirmek için 15 gün sonra teslim olması istendiği de öğrenildi. Mehmet Ağar'ın bu teklifi reddettiği ve tadilatta olmasına rağmen cezaevine teslim olmak istediği iddia edildi. Tadilat devam ederken teslim olan Mehmet Ağar, cezaevine gelirken yanında iki bavul dolusu kitap getirdi.