Son dönemde gayrimenkul sektöründe adı çok sık duyulan Ali Ağaoğlu, yaptığı projeler kadar, özel hayatı ve lüks tutkusu ile de gündemden düşmeyen biri. Futbolda şike iddialarının ve temizlik operasyonlarının konuşulduğu şu günlerde Ali Ağaoğlu'nun adı da, iş yaptıkları bazı finans kuruluşlarının yöneticilerine hediye ettikleri dairelerle anılıyor.
 
AL EVİ VER FİNANSI
 
TOKİ iştiraki Emlak GYO'nun kritik arsa ihalelerini kazanarak sükse yapan Ağaoğlu'nun, ihaleler için gerekli teminat mektuplarını aldığı ve konut satışları için gerekli konut kredisi anlaşmaları yaptığı Vakıfbank eski Genel Müdürü Bilal Karaman'ın eşine, Vakıfbank'ın eski İstanbul Bölge Müdürü Cengiz Soykan'a ve bazı üst düzey yöneticilerine çok sayıda daire hediye ettiği iddia ediliyor.
 
AYNI GÜN 3 DAİRE BİRDEN
 
Ataşehir - Küçükbakkalköy 3339 Ada 4 Parseldeki My World Andromeda Evleri C -3 Blok'taki 121, 131 ve 141 nolu 3 ayrı daire 15 nisan 2008 tarihinde aynı anda alındı. Bilal Karaman'ın eşi Hümeyra Kahraman'a Çekmeköy'de 3316 parseldeki My Country Evleri B - 15 Blok 1.Nolu Daire, Akdeniz İnşaat tarafından 2010 yılında alındı. Üstelik hediye edilen dairelerin parasının, son beş yıl içinde hızla büyüyen Ağaoğlu'nun hesaplarından çekilerek kişilerin adına Emlak Konut GYO hesabına yatırıldığı öğrenildi. Cengiz Soykan, Ağaoğlu'nun hesabından alınıp kendisine ödenen parayı daire parası olarak Ağaoğlu'nun hesabına yatırdı. Bilal Karaman ve daire alan yöneticilerin daha sonra görevlerinden alınmalarına rağmen Ağaoğlu-Vakıfbank ilişkisinin hız kesmeden devam ettiği görülüyor.
 
SOYKAN'A 5 OFİS
 
Görevde olduğu dönemde Ağaoğlu şirketlerine çok özel krediler tahsisinde ciddi katkılar sağladığı konuşulan Cengiz Soykan'ın, Vakıfbank Bölge Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra aynı firmadan piyasa değeri 2.5 milyon lirayı aşan 5 adet ofis aldığı öğrenildi. Ödemelerinin ne karşılığı olduğu da merak konusu olan dairelerin biri 28 Aralık 2007 tarihinde, 4'ü de 27 Ekim 2010'da alınmış. Eltes İnşaat'la ortak iş yapan Akdeniz İnşaat, daha sonra 25 yıllık köklü bir kuruluş olan Eltes İnşaat hisselerinin yüzde 100'ünü satın almıştı.
 
BAĞLANTILAR 2006 YILINDA
 
İstanbul'daki bazı belediyelerle yakın ilişkide olan Ağaoğlu'nun Vakıfbank'la sıkı ilişkisi ise 2006 yılında bankanın, TOKİ aracılığıyla bazı firmalara ucuz kredi kullandırmak üzere imza atmasıyla başlamıştı. TOKİ ve Vakıfbank'ın bazı üretici firmalarla yaptığı işbirliği sonucunda, 6 proje içinde yer alan toplam 6 bin 220 konuta ucuz kredi imkânı sunulmuştu. Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de 6 bin 220 konut, 9 aya kadar yüzde 0, 10 yıl vadede ise dönemin en düşük faiz oranıyla yüzde 1.39'dan satışa sunulmuştu. İşbirliği anlaşmasında en kârlı şirket Ağaoğlu olmuştu...
 
Ayazağa ihalesine 'jet destek' verdi
 
En son Ayazağa'da beş şirketten oluşan ortak girişim grubunun aldığı 242 dönümlük arazi ihalesi, Mimarlar Odası'nın planlara itiraz etmesi sonrasında, ortak girişim grubuna hiç süre verilmeden, ikinci sıradaki Ağaoğlu'na bırakılmıştı. Yine Ağaoğlu'nun özel ilişki içinde olduğu Vakıfbank devreye girmiş ve on gün gibi kısa bir sürede hem 200 milyon liralık teminatı hem de sözleşmenin peşinatı olan 173 milyon liralık ödemeyi jet hızıyla yapmıştı.
 
Babası ile ayrıldı kendi işini kurdu
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı, inşaat sektörünün Türkiye'deki en tanınan isimlerinden biri. Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954'te, Trabzon'a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul'da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti. Babası ile ticari anlamda yollarını ayırmasının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu'nu kuran Ali Ağaoğlu, kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990'lı yılların sonlarında başladığı "My" konseptli yaşam alanları ile öne çıktı.
 
Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alan Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca söz ettirdi. Ayrı yaşadığı ilk eşi ile halen evli olan Ağaoğlu'nun bu evlilikten 3 çocuğu bulunuyor.
 
yenişafak