Kerim Yalçınkaya tarafından araştırılıp kaleme alınan Söke’nin Osmanlı döneminden, Cumhuriyet dönemine geçiş dönemine kadar yaşanan olaylar ve toprak düzeni, dönemin ağalarının anlatıldığı kitabın ikinci baskısı çıktı. İlk basıksı 2009 yılı Ağustos ayında çıkan Söke’nin tarihini araştıran kitap ilçenin geçmişine, kültürüne ilgi duyan kesimlerce beğeni toplamış ve büyük ilgi görmüştü.
Kerim Yalçınkaya Söke’nin geçmişine ışık tutan kitabın çok iyi bir kaynak olması açısından başta üniversiteler olmak üzere birçok kurum tarafından ilgi gördüğünü söyleyerek; “Birinci baskısında bin adet basılan eser kısa sürede tükenince gelen talepler doğrultusunda ikinci baskı kaçınılmaz oldu” dedi.
Söke’nin nüfus müdürlüğünün kurtuluş savaşında yanması nedeniyle eski döneme ait nüfus ve soy ağaçlarının eserde yer alması miras davalarında bazı avukatlarında kaynak olarak söz konusu eserden faydalandıkları öğrenildi.


“TARİHİN PENCERESİNDEN SÖKE’’ ADLI ESER YOLDA
Sökeli araştırmacı yazar Kerim Yalçınkaya’nın yine tarihi arşiv çalışması olan ‘Tarihin Penceresinden Söke’ adlı eser basıma hazırlanıyor. 19. Yüzyılın başından 1960’lı yıllara kadar Söke’yi anlatan tarihi romanın dizgi çalışmaları sürüyor. İçerisinde Hacı Halil Paşa’nın Erzinca’ın Egin Kasabasındaki Evi, veraset ilamlarından alınan soy ağaçlarının da yer aldığı kitabın önümüzdeki aylarda okuyucu ile buluşması planlanıyor.