Aydın Hayvanları Koruma Derneği ve itfaiye’nin seferber olduğu kurtarma operasyonunda 2 günden beri ağaçta mahsur kalan kedi, iki saatlik uğraş sonrası çıktığı ağaçtan indirildi.
Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Didem Sakar’a, Tataristan Bugulma parkında ağaçta bir kendinin mahsur kaldığı ihbarı geldi. Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş ile parka gelen Didem Sakar, olayı Aydın itfaiye ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma timinde görevli bir itfaiye eri, merdivenle ağaca çıktı ve kediyi indirdi.
İtfaiye erlerine kediyi kurtardıkları için teşekkür eden Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, sahipli olup evden kaçtığı düşünülen kediyi, dernek olarak koruma altına aldıklarını söyledi. Tekinbaş, “Öncelikle kedinin sahibine ulaşmaya çalışacağız. Eğer sahibi bulunmaz ise kedimize bir yuva bulacağız” diye konuştu.
HAYVANLARI SOKAĞA ATMAYALIM
Hediye olarak alınan binlerce köpek ve kedinin bir süre sonra sokağa bırakılmasına da tepki gösteren Tekinbaş, “Hayvanların da bizler gibi birer canlı olduklarını unutmamak gerekiyor. Bilinçsizce hayvan sahiplenmek ilerleyen zamanlarda büyük sorunlara neden oluyor. İnsanların özel günlerde eşya, oyuncak alıyormuş gibi Pet Shop’lardan hayvan almalarını uygun bulmuyoruz. Çünkü bu hayvanlar daha sonra sokaklara atılıyor. Eğer bir hayvan sahiplenmek istiyorsanız, Aydın Belediyesi hayvan barınağında sahiplenmeyi bekleyen pek çok hayvan var. Gelin bu hayvanları sahiplenin” çağrısında bulundu.