Nazilli"ye bağlı Güzelköy yakınlarındaki vakıflar bölge müdürlüğünden kiralanan 23 dönümlük bataklık arazinin ıslah edilmesiyle oluşturulan alana 700 adet zeytin fidanı Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte tüm Nazilli Protokolünün katıldığı fidan dikim töreninde Vali Coş ile birlikte öğrenciler ve mahkumlar tarafından dikildi.
Sultanhisar Açık Cezaevinde kalan 37 hükümlü kursiyerin 80 saatlik zeytin yetiştiriciliği kursu aldığı ve burada da bu kurs için uygulamalı eğitim görecekleri belirtildi. Etkinliğin açılışında konuşma yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ilköğretim okulu kurucusu İrfan Bezci ve okul öğrencileri ile işbirliği sonucunda gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ifade ederek “Ceza İnfaz Kurumlarımız benimsediği yeni infaz anlayışıyla bir taraftan kapalı rejime tabi hükümlü ve tutukluları rehabilite etmek için resmi-sivil kurum ve kuruluşlarımızla temasa geçerek meslek edindirme kursları ve sosyal-kültürel aktivitelerle onların meslek edinmiş ve kişiliğini geliştirmiş birer insan olarak ailelerine dönmelerini ve toplumla kucaklaşmalarını sağlamaya çalışırken diğer taraftan cezalarının bir bölümünü infaz ettikten sonra açık rejim hakkı kazanan hükümlüler için de tahliye sonrasına uyum sağlamak ve iş edinmek için üretime katılmasını sağlamaya çalışmaktadır. Bunun için kurumumuzda iş yurtları birimince yürütülmekte olan bir dizi faaliyet bulunmaktadır. Bu çerçevede; sebzecilik işkolu"nda istihdam edilen 5 hükümlüyle mevsimlik sebzeler ekilip dikilmekte ve ürünler kapalı cezaevimiz kantini vasıtasıyla satışa sunulmaktadır. Bakım-onarım-torna atölyesi"nde Uğur Soğutma A.Ş. ve Uğur Motorlu Araçlar (Mondial) Ltd.Şti. ile yapılan iş protokolü çerçevesinde bu firmaya ait plastik aksamların son aşama işlemleri ve yedek parça paketleme işlemleri, istihdam edilen 20 hükümlü ile yapılmaktadır. Kafeterya İşletmeciliği adı altında oluşturulan 12 kişilik hükümlü ekibiyle Adliyemizde kahvaltı, yemek ve soğuk-sıcak içecek servisiyle hizmet sunulmaktadır. Temizlik İşkolu vasıtasıyla istihdam edilen 5 hükümlü ile adliyemizin temizlik işleri yürütülürken yeni iş alanları edinme imkanları araştırılmaktadır. Ayrıca kurumumuzun kapalı bölümünde çay ocağı, kantincilik, örtü altı seracılık, fotoğrafçılık, terzi ve kitap ciltleme faaliyetleriyle hükümlü ve tutuklulara hizmet vermektedir. Söz konusu iş kollarında istihdam edilen hükümlülerin ücretleri ve sigorta primleri kurumumuzu da üretime dahil etmiş olacağız. bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Nazilli, Kuyucak ve Sultanhisar Kaymakamlıklarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

NAZİLLİ"DE ÖRNEK ÇALIŞMA
Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, öğrencilerin ve mahkumların başlattığı ortak çalışmanın her kurum ve kuruluşa örnek olması gerektiğini belirten Coş; “Bu projenin diğer ilçe ve kuruluşlarımıza örnek olmasını dileyerek emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Atalarımız ağaç dikmeyi çok önemsemiş. Ancak bazı sebeplerden dolayı da yok etmiştir. Yeşil ve ağaç çok önemlidir. Yeşilin ve ağacın korunması için herkese büyük görevler düşüyor. Bu projenin gerçekleşmesinde sevgili öğrencilerin de emeğinin olması, fidanlarımızı temin eden okul kurucumuz İrfan Bezci ve ceza ve infaz kurumumuz çalışanları ile 37 mahkum arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından başta Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar, ilçe jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler katıldı. Vali Coş ile birlikte aynı fidanı diken Aybüke Haydan ise duyduğu mutluluğu anlatamadığını sözlerine ekledi. -iha