Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından ağaç dikim seferberliği başlatıldı.
Vali Malay ağaç dikim seferberliği için açtırmış oldukları hesap numarasına dileyen herkesin bağış yapabileceğini belirtti.
Aydın Valisi Mustafa Malay başlattıkları “Ağaç Dikim Seferberliği” için, daha çok fidanın toprakla buluşturulması tüm vatandaşlarımızın gönüllü katılımları ile mümkün olacaktır, diyerek şunları söyledi, “Ülkemiz topogratif yapısı, iklimi, uygulanan yanlış tarım yöntemleri, aşırı mera ve orman tahribatı ve toprakların erozyona duyarlı olması nedeni ile dünya yüzeyinde yüksek düzeyde erozyona maruz kalan ülkeler arasında yer almaktadır. Son yıllarda atmosfere salınan sera gazlarında ki artış sonucu küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı sorunlar her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz, bu sorunlardan en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer almaktadır. Atmosferdeki sera gazlarını dengede tutabilmek ancak önemli karasal karbon yatakları olan orman alanlarının arttırılmasına bağlıdır. En kısa süre de orman varlığının artırılması, bozuk orman alanlarını rehabilite edilmesi, erozyonla mücadele edilerek topraklarımızın göllere, barajlara ve denizlere taşınmasının önlenmesi gerekmektedir” dedi.
Vali Malay, İl düzeyinde bu olumsuz sürecin yavaşlatılması hatta durdurulması için valilikçe “Ağaç Dikim Seferberliği” başlatmış olduklarını dile getirerek, “Daha çok fidanın toprakla buluşturulması tüm vatandaşlarımızın gönüllü katılımları ile mümkün olacaktır. Ayrıca her kuruma kendi personelleriyle yürütülen ağaç dikim seferberliği hakkında bilgi verilmesi, gönüllü olarak en az bir fidan bedeli bağış toplanmasının sağlanması ve toplanan fidan bedellerinin en geç 20 Şubat tarihine kadar Vakıfbank Aydın Şubesinde açtırdığımız "Aydın Valiliği Ağaç Dikim Seferberliği" adı altındaki 0001 5001 5800 7289 9843 16 numaralı hesaba herkes gönlünden kopanı yatırsın ” dedi.