BURSA'da 13 yaşındaki kardeşi M.A.'nın ilk ilişkisini yaşaması için travesti ile anlaşan evden çıkarken polise yakalanan 22 yaşındaki Mehmet Orhan A. ile "Nazar" kod adlı travesti 28 yaşındaki Seyhan Aydoğan'ın yargılanmasına Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Haklarında 18 yıla kadar hapis cezası istenen travesti Aydoğan, ilişki için anlaştıklarını ancak bunu gerçekleştirmediklerini söyledi.

Bursa'da motor ustası olarak çalışan Mehmet Orhan A., bir süre önce kardeşi M.A.'ya ilk cinsel ilişkisini yaşatmak istedi. Mehmet Orhan A. daha sonra cep telefonunu öğrendiği travesti Seyhan Aydoğan ile anlaştı. Gittikleri Seyhan Aydoğan'ın evinde kardeşinin ilişkiye girmesini isteyen Mehmet Orhan A., daha sonra kendisi onunla bir süre aynı odada kaldıktan sonra evden ayrıldı. Şikayet üzerine Mehmet Orhan A. ve travesti Seyhan Aydoğan polis tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan Seyhan Aydoğan ve Mehmet Orhan A., "yaşı küçük çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçlarından mahkemeye çıkartıldı. Travesti Seyhan Aydoğan tutuklanırken, Mehmet Orhan A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Seyhan Aydoğan ile tutuksuz sanık Mehmet Orhan A.'nın yargılanmalarına başlandı. İlk duruşmaya, tutulu sanık Seyhan Aydoğan ile tutuksuz yargılanan Mehmet Orhan A. katıldı.

"CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEDİM"

M.A.'nın babası Mustafa A. ile geldiği duruşmada ifade veren "Nazar" takma adlı travesti Seyhan Aydoğan, geçimini fuhuş ile karşıladığını fakat bu kişilerle cinsel ilişkiye girmediğini söyledi.

Olay günü evindeki odaya önce, yaşının küçük olduğunu anlayamadığı M.A. ile girdiğini söyleyen Seyhan Aydoğan, “Bu kişi çok heyecanlıydı. Titriyordu. Bana, "Ben ilk kez biriyle olacağım. Çok heyecanlıyım. Bu işlerin nasıl yapıldığını da bilmiyorum. Ama hiç bir şey yapmayalım. Ağabeyime de söyleme" dedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra ağabeyi odaya girdi. Onunla da ilişkiye girmedim, kardeşini konuştuk, sohbet ettik. Sonra ikisi birden evden ayrılırken yakalandık” dedi.

Mahkemede, çok sevdiği kardeşine ilk cinsel ilişkiyi yaşatmak istediğini söyleyen Mehmet Orhan A., “Kardeşime iyilik yapmak için arkadaşımdan cep telefon numarasını öğrendiğim kişiyi aradım. Ben onun kadın olduğunu biliyordum. Evine gittik. İlk olarak odaya aldığı kardeşim heyecandan onunla ilişkiye girmedi. Daha sonra beni çağırdı. Ben de ilişkiye girmedim. Evden çıkarken polis tarafından yakalandık. Ardından bu kişinin travesti olduğunu emniyette öğrendim” dedi.

Mahkemede ifade veren M.A. ise ağabeyi ile evine gittiği ve daha sonra kadın olmadığını öğrendiği travesti ile cinsel ilişkiye heyecanlandığı için girmediğini söyledi. M.A. ağabeyi ve ilişkiye giremediği travesti Seyhan Aydoğan'dan şikayetçi olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı ertelerken, tutuklu sanık Seyhan Aydoğan'ın tahliyesini kararlaştırdı.

TRAVESTİLER ARKADAŞLARINI KINADILAR

Bu arada, Bursa"da bulunan ve kısa adı Gökkuşağı Derneği olan Travestileri Lezbiyenleri Transseksüelleri Eşcinselleri Koruma Yardımlaşma Kültür ve Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren, tahliye edilen travesti arkadaşını protesto ettiklerini söyledi.

Bu olayın, aynı mahkemede yargılanan Hüseyin Üzmez davası ile aynı olduğunu belirten Öykü Evren, “Üzmez kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu bu arkadaşımız ise erkek çocuğuna. "Nazar" takma adlı travesti arkadaşımızın yaptığı bu davranışın kabul edilir bir yanı yok. O içimizdeki bir çürük. Biz her ne kadar ekmeğimizi fuhuş ile kazansak da bunu yaşı küçük çocuklarla gerçekleştirmiyoruz. Yargıdan talebimiz Hüseyin Üzmez'in istismarına uğrayan B.Ç. gibi o çocuğun da adli tıp tarafından psikolojik kontrolden geçirilmesidir. Arkadaşımızın tahliye edilmesini de protesto ediyoruz” dedi