Banu Alkan, Altın Portakal'ı topa tuttu.

Festivalden yıllardır davet almadığını söyleyen Banu Alkan, 'Ben Halkın portakalını aldım' diyerek tepki gösterdi. Alkan, Hülya Avşar'a da destek verdiğini söyledi

ALTIN Portakal ateşi, Hülya Avşar'ın jüri başkanı seçilmesiyle giderek alevlendi. Yıllarca aynı dönemde sinemada birbirlerine rakip olan Banu Alkan, 'Portakal gündemi' hakkında Güneş'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Banu Alkan'ın çok konuşulacak olay sözleri:


Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !

- Altın Portakal Film Festivali Başkanı'na Hülya Avşar getirildiği için kamuoyu ikiye bölündü. Hülya Avşar seçimi için ne diyeceksiniz?

Banu Alkan: Ben Hülya Avşar tercihini çok doğru buluyorum. Eğer Türkiye'nin Oscar'ı sayılıyor ise Neden olmasın. Bizde bugüne kadar, entel, mentel, bir sürü garip isim jüride oluyordu. Bence en doğru seçim Hülya. Ama ben Altın Portakal'ı çok ciddiye almıyorum. Bugüne kadar'da hiç ciddiye almadım. Belki Hülya'dan sonra daha ciddiye alırım.

Bir tane sponsor bulunuyor. Bir yandan Belediye sponsor, bir yandan zengin bir adam sponsor olmuş. Bu kadar basit yani. Garip garip jüride olan insanlar var. İstediklerini davet ediyorlar, istediklerini davet etmiyorlar. Hiçbir güzel kadın yer alamaz orada. Garip bir sürü şeyler dönüyordu. Başlangıçta ciddiydi. Sonraki yıllarda birilerinin hep para kazandığı yer oldu.

- Oyuncudan jüri başkanı olmaz diyor bir kısım eleştirmen?

Antalya'da hiçbir zaman 'Akademi ödülleri' gibi bir jüri olmadı ki. Bu nedenle Hülya Avşar da oyuncu da jüri başkanı olabilir. Bence Hülya hepsinden daha iyi bir seçim.

- Size jüri üyeliği teklifi gelse kabul eder misiniz?

Hayır gelmedi. Ama ben Altın Portakal'ı ciddiye almıyorum. Ayrıca böyle bir beklentimde yok. Ama Hülya'dan sonra festivali daha dikkatli izleyeceğim.

- Hiç Altın Portakal alamadınız bugüne kadar?

Benim hiç yarışan filmim olmadı. Yarışsaydı farklı olurdu. Ama ben Halkın portakalını aldım yıllarca. Bana orada iki tane aptal jürinin vereceği şey önemli değil. İnanılmaz kızgınım Altın Portakal'a. Halkın taptığı starları göz ardı ediyorlar. Entel-mentel çevrenin dışındakileri oraya sokmamaya çalışıyorlar. Hülya da yıllarca Altın Portakal aleyhine konuştu. Sonra bir onur ödülü verdiler, 'Susacağım' dedi.

'GÜZEL KADINLARA ÖDÜL VERMİYORLAR'

- Size onur ödülü de verilmedi?

Güzel kadınlara vermiyorlar. Bu saatten sonra vermesinler zaten.