Şu an itibariyle içeriği henüz belli olmayan yapılandırmanın af değil yapılandırma olmasından yana olduklarını belirten Akşit, “Aflar bugüne kadar hiç ülke menfaatine olmamıştır. Bu nedenle aftan ziyade yapılandırma olmasından yanayız” dedi.
Vergiler ve vergi cezaları, gümrük vergileri, sosyal güvenlik primleri ve idari para cezaları,il özel idarelerinin çeşitli harç ve katılma payı gibi alacakları, belediyelerin vergi, su alacakları, büyükşehir belediyelerinin su ve atık su alacakları, TEDAŞ ve özel
sektör şirketlerinin elektrik alacakları, YURTKUR'un öğrenim kredisi alacakları, TRT'nin elektrik payı ve bandrol ücretlerinden kaynaklı alacakları, KOSGEB'in desteklerden kaynaklanan alacakları, TOBB'un ve bağlı odalarının aidatları, OSB'nin elektrik, su doğalgaz alacakları ile yönetim aidatlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarının bir çok faydasının olacağına da inandıklarını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, yapılandırmadan sonra işin sıkı tutulması gerektiğini ifade etti. Türkiye"de özellikle mükellefiyet görevini yerine getirmeyenlerin her 5 yılda bir af beklentisi içerisine girdiğini ve bunun da alışkanlık haline geldiğini kaydeden Aydın Esnaf ve anatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, “Şu an itibariyle bu yapılandırma mükafat mıdır, ceza mıdır anlayamadık? Temennimiz mükafat olması yönündedir. Yıllardır şu görüşü savundum. Aflar hiç ülkenin lehine olmamış, hep aleyhine olmuştur. İnşallah bu uygulama ülkenin lehine olur. Her 5 yılda bir af beklenir hale gelmiştir. Bunların önlenmesi lazım” diye konuştu.