Tüm bunlara rağmen 13 yıl ceza yediği hapisten Rahşan Affı"yla çıkıp aramıza karıştı. Ve sonunda haraç istediği işadamlarını korkutmak için iki masum insanın boğazını hiç tereddüt etmeden kesebilecek kadar psikopat bir katile dönüştü. İşte karşınızda affın yarattığı canavar

Kuşadası"nda kayıp iki kişinin akıbetini araştıran polis, önceki gün korkunç bir cinayet çetesini çökertti. Çete, haraç istediği işadamlarının gözünü korkutmak için karşılarında garibanların içinden seçtiği kurbanlarının boğazını kesiyor, “Para vermezseniz sizi de böyle öldürürüz ” diye tehdit ediyordu. Yöntemleri polisin bile kanını donduran şebekenin başındaki isim ise medyanın yakından tanıdığı bir yüzdü...

"Gelinlik Kralı"nı kaçırdı

Elebaşı Nusret Akmercan"ın ilk vukuatı, "Gelinlik Kralı" olarak bilinen İzmirli işadamı Tahsin Kahyaoğlu"nu kaçırarak haraç almaktı. Kahyaoğlu"nu 21 Nisan 1997"de Kadıköy"deki evinden silah zoruyla kaçıran Akmercan, işadamının hem Mercedes marka arabasını elinden aldı, hem de 30 milyar liralık borç senedi imzalattırdı. Bu olaydan sonra polis Akmercan ve arkadaşlarının peşine düştü. Ama sanıklar yurtdışına çıkmayı başardığı için yakalanamadı.

İdolü Mehmet Ali Ağca!

Bu olaydan 2 ay sonra ise gazetelere manşet oldu. Marifeti uçak kaçırmaktı! Papa suikastı sanığı Mehmet Ali Ağca ile köylü olan Akmercan, tehlikeli bir Ağca hayranıydı. Bir katili kendisine idol seçen bu adam, Ağca"nın serbest kalması için Malta Havayolları"na ait bir uçağı arkadaşı İsmail Beyazpınar"la 9 Haziran 1997"de Almanya"ya kaçırdı. 3.5 saatlik bir eylemin ardından teslim oldu. Alman makamlarınca yakalanan Akmercan 5 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye"ye iade edildi

Hava korsanları Almanya"da tutuklu bulunduğu sırada, Türkiye"de de haklarında Tahsin Kahyaoğlu"nu kaçırarak gasp ettikleri iddiasıyla 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Türk adli makamları iki zanlının Türkiye"de de suç işledikleri gerekçesiyle iadesini istedi. İade talebini yerinden bulan Alman adli makamları zanlıları 2000 yılında Türkiye iade etti. Almanya"da kalan cezalarının bir yılını Türkiye"de çekmeye başlayan Akmercan ve Beyazpınar, Kahyaoğlu davasından da 13 yıl ağır hapis cezası yedi.

"Rahşan affı" kurtardı

Akmercan ve Beyazpınar"ın imdadına 22 Aralık 2000 tarihinde Meclis"te kabul edilen ve kamuoyunda “Rahşan Affı” olarak bilinen “4616 sayılı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası” yetişti. 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenen suçları kapsayan afla her iki suç makinesi, 45 bin tutuklu ve hükümlü ile birlikte aramıza karıştı.

Ağca"yı karşılamıştı

Kanlı çetenin lideri Akmercan"ın, Mehmet Ali Ağca"nın 2006 yılında yanlışlıkla tahliye edildiği sırada Kartal Cezaevi"nin önüne destek için gelmiş ve gazetecilere, “Ağca"yı görmek için ve kendisine destek olmak amacıyla buradayım. Türkiye"ye iade edilmesi için uçak kaçırmıştık. Kendisi için ölürüm. Çocukluğumdan beri onun hayranıyım. Onun aşığıyım” demişti.

KOD ADI "BULUT"

Ağca"nın 2006 yılında yanlışlıkla tahliye edildiği sırada Kartal Cezaevi"nin önüne destek için gelip gazetecilere demeç veren Akmercan, kendisine "Bulut"adını takmış. Psikopat katil, internetteki birçok forum sitesinde ve youtube"da "Bulut" kod adıyla nutuklar atıyor.

11 KİŞİLİK ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLAMIŞLAR

Akmercan ile cinayet şebekesinin üyesi 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akmercan"ın Kuşadası Kadınlar Denizi"ndeki evinde yapılan aramada, 11 kişilik bir isim listesi bulunduğu öne sürüldü. Bu listedeki iki ismin, çete tarafından öldürüldüğü belirlenen Gürkan Yılmaz ve Hüsreddin Özçelik olduğu belirtilirken diğer isimlerin de araştırıldığı öğrenildi. Jandarman da olaya karıştığı belirlenen 9 kişiyi bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.