Balıkesir'in Edremit ilçesinde, tiyatro ve sinema oyuncusu Yılmaz Erdoğan'ın afişlerini umumi tuvaletlere asarak protesto eden Kamu-Sen üyesi 3 sendikacı, savcılığa ifade verdi.

Yılmaz Erdoğan'ın suç duyurusu üzerine Edremit Adliye Sarayı'na gelerek savcılıkta ifade veren Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Türk Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir ve Türk Sağlık-Sen Edremit Temsilcisi Ali Rıza Kocatürk, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Erdoğan'ın mizaha sığınarak askere, polise ve Türk halkının değer yargılarına eleştiride bulunup, hakaret ettiğini ileri sürdü.

Yılmaz Erdoğan'a basın aracılığıyla seslenmek istediğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu: ''Sen Türkiye Kamu-Sen'in gösterdiği basit bir tepkiyi hazmedemedin. Kendin her türlü eleştiriyi yapıyorsun ama sen eleştirilince işin kolayına kaçıyorsun. Eğer eleştiriyi hazmedemeyeceksen bu sanatı bırak. Türkiye Kamu-Sen olarak seni takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Seni o mektubundan dolayı kınıyoruz. Balıkesir il sınırları içinde yapacağımız her eylemde seni kınayacağız. Seni, şehitlik, gazilik kavramlarını öğrenmeye davet ediyoruz.'' Edremit'teki Faruk Serpil Parkı'ndaki umumi tuvaletin önünde 13 Ağustos'ta bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul ve iki sendika yöneticisi, Erdoğan'ı kınamak için afişlerini umumi tuvalete asmıştı.

Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan ''Güvercin kanadına yazılan mektup'' başlıklı yazı, 24 Temmuz 2006'da bir gazetede yayımlanmış, bir televizyon kanalı da yazıyı tekrar gündeme getirmişti.