CHP'nin, başörtülü kadınları rahibeye benzeten skandal afişi billboardlara astırdığı belirtilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye verilecek ceza belli oldu.

Edinilen bilgiye göre, kamuoyunda şaşkınlık uyandıracak karar geçtiğimiz günlerde yapılan dördüncü toplantıda alındı. Ancak resmî olarak henüz yazılmadı. Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Değirmenci'nin sadece uyarılacağı bilgisini Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar da doğruladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Gereği yapılacak." demişti.

Edinilen bilgiye göre karar, geçtiğimiz günlerde yapılan dördüncü toplantıda çıktı. Ancak resmî olarak açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde tebligatın yapılacağı belirtiliyor. Mustafa Değirmenci'nin cezasıyla ilgili bilgiyi doğrulayan CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, "Uyarı cezası verilmesi şeklinde bir karar alınmış." dedi. Bunu doğrulayan bir gelişme de Değirmenci'nin, geçtiğimiz hafta sonu yapılan 15. olağanüstü kurultayda oy kullanması. Bayram Acar, "Başkan Değirmenci oy kullandı. Disiplinde olan biri oy kullanamaz. Ben de oy kullanamayacağını düşünüyordum. Arkadaşlara sordum, 'Uyarı cezası aldı' dediler. Ama bize de tebliğ edilmeliydi." diye konuştu. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinden Orhan Akbulut ise karar çıktığı bilgisini yalanlamadı. Sadece, "Karar henüz yazılmadı." demekle yetindi. Akbulut, "Dosyayı görmeden bir şey diyemem. Pazartesi kararları yazmayı bitiririz. O kadar çok dosya var ki aklımızda kalmıyor." ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, CHP'li Avcılar Belediyesi, 12 Eylül referandumundan önce, başörtülüleri 'rahibe'ye benzeten sözlerin yer aldığı bir afiş asmıştı. Skandal, kamuoyuna ilk yansıdığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti suçlamış, komplonun arkasında AK Parti'nin olduğunu iddia etmişti. Hemen harekete geçen İçişleri Bakanlığı ise afişleri Avcılar Belediye Başkanı'nın astırdığını tespit etmişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Gereği yapılacaktır." demiş, ardından da Değirmenci ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Fakat belediye başkanı, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişlerden bilgisi olduğunu açıklamıştı. Takip eden süreçte YDK bir türlü karar alamamış, dosyanın unutturulmaya çalışıldığı öne sürülmüştü. Zaman, sürecin bu şekilde uzamasını manşetten verince Kılıçdaroğlu da bir açıklama yapmış ve kararın gecikmesini doğru bulmadığını ifade etmişti.