Adana’da Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Maksude Avcı, misafirliğe gelen meslektaşını yolcu ettikten sonra yolun karşısına geçmek istedi. Kucağında oğlu ile hızla gelen otomobilin altında kalan anne çarpmanın etkisiyle 10 metre savruldu. 15 metre sürüklenen minik Umutcan da annesiyle birlikte olay yerinde can verdi.

15 yıl hapis istemiyle yargılanan sürücü Korhan Yağ (33) 1.5 yıl süren yargılamanın sonunda önce 4 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 3 yıl 9 aya indirdi. Daha sonra bu cezayı da günlüğü 20 liradan 27 bin 300 lira para cezasına çevirdi. Para cezası da 24 eşit şekilde ödenmesini karara bağladı.

Kayınpederi ile avukatın haberi olmadan şikayetten vazgeçtiğini açıklayan eski eş Emrah Kabak isyan etti. “Sanık tarafına şikayetten vazgeçmeyeceğimizi söyledim. Ama daha sonra mahkemede şikayetten vazgeçtiğimi ve verilen 27 bin liralık para cezası kararını duyunca şoke oldum. Avukatı azlettim. Kararı temyiz edeceğim. 2 cana bu kadar az ceza verilmez.”