Söke Kent Konseyi kapsamında afet çalışma grubu yanında, mahalle muhtarları tarafından her mahallede gönüllü kişilerden oluşan afet çalışma timleri oluşturulacak. Söke Belediyesi tarafından başlatılan afete hazırlık çalışmalarının tamamlanmasıyla; Söke"de karşı karşıya kalabilinecek tüm afetlere ve kriz durumlarına yönelik olarak dirençli ve hazırlıklı toplum yaratmak hedefleniyor. Oluşturulacak Söke Kurtarma ve Yıkıntıları Kaldırma Ekiplerinin yanı sıra gerekli afet müdahale ekipmanı Söke Belediyesi tarafından sağlanacak.

Söke Belediyesi tarafından yürütülecek afete hazırlık çalışmalarında Söke Kent Konseyi bünyesinde yapılan çalışmalarda; Söke Belediyesi itfaiyesi ile mahalle muhtarları ile mahallelerde oluşturulacak 7"şer kişilik gönüllü ekipler etkin rol oynayacak. Gönüllü afete hazırlık timlerine Söke Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından teorik ve pratik eğitimler verilecek. Mahalle muhtarları tarafından afet timlerinde görev alacak gönüllülerin belirlenmesi ve gönüllü görev almak isteyen vatandaşların kayıtları devam ediyor.

Söke Kent Konseyi çalışmaları bünyesinde mahalle muhtarları ile birlikte gerçekleştirilen toplantıların ikincisi gerçekleşirken, toplantıda Söke"nin merkez mahalle muhtarlarına afet çalışma grubunda önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; “Doğal Afetlere karşı kentimizde sivil güç oluşturulması çok önemli. Afetlerde bilinçli ve etkili kişilerin varlığı ile alınacak olabilesi yaraları en aza indirgemek üzere gönüllü çalışma grupları oluşturulacak. Söke Belediyesi olarak olabilesi afetlere hazırlıklı olmak istiyoruz” dedi.

MAHALLE MUHTARLARI İLE TOPLANTILAR ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRDI

Söke Kent Konseyi bünyesinde Söke"nin merkez mahalle muhtarları ile Kasım ayında ilki yapılan aylık toplantıların ikincisi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Mahalle muhtarlarının sorunlarını direkt olarak iletebildiği toplantılarda, çözüme daha çabuk kavuştuklarını belirten muhtarlar memnuniyetlerini dile getirdiler.