Yetiştirdiği gençlere dili etkili kullanabilme, böylece çağa ayak uydurabilme yetisi kazandırma isteği ile yola çıkan ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi, bu konudaki altyapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacak. Bilgi üretimi için gerekli temel becerilere sahip, geleceğin çağdaş bilim insanı yetiştirme misyonundaki fakülte, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayarak zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfları açacak.
Projenin mimarı olan ve hayata geçirmek için çalışmalara liderlik eden fakültenin Dekanı Prof. Dr. Hatice Kandamar, yabancı dille eğitim için dil bilen ve yabancı dille ders verebilecek akademik kadro altyapısına sahip olduklarını söyledi. Fakülte öğretim üyelerinin yüzde 80"inin yurtdışında doktora yaptığına dikkat çeken Kandamar, gerekli düzenlemeleri en kısa sürede tamamlayarak ihtiyaç duyulan ve talep olan bölümlerin hızla yabancı dille eğitime geçeceğini kaydetti.
Fakülte olarak yürüttükleri bir diğer çalışmanın da öğrencilerin düzeyine göre değerlendirilmesi esasına dayalı bağıl sisteme geçiş olduğunu kaydeden Dekan Prof. Dr. Hatice Kandamar, “Türkiye"de pek çok üniversitede uygulanan bu sisteme geçmek öğrencilerin doğru değerlendirilmesi için şart. Kurulduğunda Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Felsefe ve Sosyoloji bölümleri ile eğitim veren fakültemiz bugün Kimya, Fizik, Biyoloji, Batı Dilleri, Tarih, Sanat Tarihi ve Psikoloji bölümlerinin de eklenmesi ile toplam 12 bölümde eğitimlerini sürdürüyor. Fakülte olarak 40 öğrenciyle çıktığımız yolda bugün 2 bin 500 lisans ve lisansüstü öğrenciye eğitim verir hale geldik. Bu öğrencilerin düzeyine göre değerlendirilmesi için fakülte olarak bağıl sisteme yönelik çalışmayı hızla hayata geçireceğiz” dedi.
Fakültenin yürüttüğü ve en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedeflediği bir diğer çalışma; bölümler arası yatay geçişe imkan tanınması. Öğrencilerin kazandıkları bir bölümü kendilerine uygun görmedikleri zaman fakültedeki diğer bir bölüme geçebilme imkanını sağlayacak çalışma ile, öğrencilerin başarılı olacakları ve severek okuyacakları bölümlerde öğretim görmelerine imkan tanınması hedefleniyor.