ARC-SGI son yıllarda oldukça kapsamlı çalışmalar yürütmüş ve bu faydalı nematod grubuna ait pek çok izolat elde etti. Şuanda yürütülen çalışmalar üreticilerin kullanımına sunulması için bu nematodların ticari amaçlı kitle üretimleri ve formulasyonları üzerine odaklandı. ARC-Small Grain Institute (SGI)’deki böcek patoloji laboratuarında gerçekleştirilen çalışmalardan bir tanesi böcek-öldüren nematodlar olarak biliniyor.
Böcek öldüren nematodlar konusunda birikime sahip ve bu nematodların ekolojileri ile günümüz modern tarımında kullanımlarına yönelik geniş çaplı çalışmaları bulunan Prof.Dr. Selçuk Hazır, aynı zamanda Kwazulu-Natal Üniversitesinde entomopatojen nematodların zararlı böceklerin kontrolünde kullanımı üzerine Yüksek Lisans yapmakta, Me Tshima Ramakuwela’nın eş danışmanı olarak çalışıyor.
ARC-SGI ve ADÜ işbirliği ile yürütülen araştırmalar nematod içerikli ürünlerin geliştirilmesine ve ticari amaçlı olarak üretilip, Güney Afrikalı üreticilerin kullanımına sunulmasına yönelik çalışmalara hız katmak hedefleniyor.