Tıp eğitiminden, halk sağlığına, insan haklarından, araştırma ve staja kadar altı farklı çalışma koluyla pek çok projeyi hayata geçiren ADÜ TurkMSIC Öğrenci Topluluğu, ADÜ’nün tanıtımına ve toplumla bütünleşmesine katkı sağlıyor. Topluluk ayrıca AIDS’den kansere, organ bağışından kadına yönelik şiddete kadar pek çok sosyal içerikli projeye imza atarak toplumun beden ve ruh sağlığının korunmasına destek veriyor. Türkiye’de 1952 yılından bugüne faaliyet gösteren ve tıp öğrencileri tarafından oluşturulmuş Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesine (TurkMSIC-Turkish Medical Students’ International Committee) üye olan Topluluk, ulusalda katıldığı sempozyum, çalıştay, eğitimler, projeler, kongreler ile Adnan Menderes Üniversitesini en iyi şekilde temsil ediyor.
ADÜ TurkMISC, Türkiye’de toplam 37 tıp fakültesinde bulunan ve 30 binden fazla tıp öğrencisini temsil eden TurkMSIC’lar içinde yaptığı organizasyonlarla dikkat çekiyor.
Topluluk kurulduktan sonra ilk büyük sınavını kuruluşundan altı ay sonra gerçekleşen 6. Ulusal Tıp Eğitim Kongresi’yle verdi. Kongrenin hazırlık aşamasından uygulama aşamasına kadar her kademesinde görev alan topluluk, bu organizasyonla TurkMSIC’lar içinde saygın bir yer edindi.
Topluluk üyesi gençler, yürüttükleri pek çok sosyal proje ile Türkiye sağlık sisteminin artılarını, eksilerini, geliştirilmesi ve öne çıkarılması gereken yönlerini analiz etme şansını yakalıyor. Topluluğa üye gençler bizzat içerisinde yer aldıkları sağlıkla ilgili sosyal projelerle ufuklarını genişletmekle kalmıyor Türkiye’de sağlık politikası ve sağlık eğitimi üzerine fikir ve bilgi sahibi oluyor.
ADÜ TurkMSIC Öğrenci Topluluğu’nun çalışmaları hakkında bilgiler veren Topluluğun Kurucu Danışmanı Prof. Dr. M. Gökhan Erpek, “ADÜ TurkMSIC Öğrenci Topluluğuna üye olan tıp öğrencilerimiz tıp eğitiminin olmazsa olmazlarını, hekimliğin insanlığa hizmetteki yerini, hasta ve hekim haklarını sadece teoride değil pratikte de öğrenme şansı yakalıyor. Mezun olduktan sonra doktor olarak ülkenin çeşitli şehirlerine dağılacak olan bu genç hekimler, mesleğe atılmadan farkındalıklarını artırarak ülkesine, milletine ve ailesine yararlı olma yolunda önemli bir adım atıyor” dedi.