Törene Ege Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Atilla Silkü, ADÜ Yardımcı, A.Seda Saracaloğlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fak Dekanı Prof.Dr. Fazıl Akın Olgun, Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Bardakçı, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Manisa Milli Egitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Uşak Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Değer Yılmaz adına yaptığı açılış konuşmasında; Ege Üniversitesinin 5.Akademik sıralama derecesine sahip, Avrupa ve Dünya Üniversiteleri arasında ilk 500’de yer alan köklü bir eğitim araştırma kurumu olduğunu dile getirdi.
Ege Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olarak kendisine akademik alanda önemli bir yer edindiğini belirten Silkü, üniversiteler için önemli kaynağın ortaöğretim kurumları olduğunu ifade etti ve projelerin Türk biliminin ilerlemesinde ve dünya ölçeğinde araştırmacılar yetiştirmesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.
TÜBİTAK ‘‘Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması’’ İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Korukoğlu Üniversitemize katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarken konuşmasında; Türkiye genelinde yapılan 5574 proje başvurusundan, Aydın’dan 55, İzmir’252, Manisa’dan 49, Muğla’dan 8, Uşak’tan 48 adet projenin incelendiğini, bu projelerin Bilgisayar, Matematik Sosyoloji ve Tarih alanlarından oluştuğunu belirtti.
Projenin değerlendirilme yöntemlerinin özgünlük ve yaratıcılık, tutarlılık, yararlılık, uygulanabilirlik, kaynak taraması, özümseme ve hakimiyet gibi yönler olduğunu ifade eden Korukoğlu; 20- 22 Mart tarihlerinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 132 adet proje sergilendiğini, Aydın’dan 15, İzmir’den 97, Manisa’dan 7, Muğla’dan 4 ve Uşak’tan 9 proje ile sergide yer aldığını ve proje yarışması finalinin toplam 200 projeyle Mayıs ayında Ankara’ da yapılacağını açıkladı.

Aydın’dan Kimya dalında 2, Matematik dalında 2, Sosyoloji dalında 4, Tarih dalında 6, Biyoloji dalında 7, Coğrafya dalında 8 öğrenci ödüllerini alırken, Coğrafya dalında üçüncülüğü Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi , Biyoloji dalında birinciliği Aydın Fen Lisesi öğrencileri paylaştı.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A.Seda Saracaloğlu ödül alan öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etti.