ADÜ"nün tanıtımı ve doğru algılanması amacıyla gerçekleştirilen çalışma toplantıya katılan ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Öcal, ADÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Gemalmaz, ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Armağan, ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi"nden Prof. Dr. Alev Karagözler, ADÜ İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi"nden Yrd. Doç. Atakan Hatipoğlu, ADÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Nilgün Yenice, ADÜ Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sarıerler ve Öğrenci Konseyi Başkanı Tarık Keser sunumlarıyla Aydın Fen Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine ADÜ"yü tanıtıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Öcal; üniversite seçerken şehir, meslek, rehber öğretmen gibi birçok faktörün etken olduğunu belirterek öğrencilerden tercihlerini yaparken üniversitenin hangi ülkelerle ve bölümlerle anlaşmalarının olduğuna dikkat etmelerini rica etti.Adnan Menderes Üniversitesi"nin bu anlamda yurt dışı bağlantılarının güçlü oluşu ve Erasmus programının işlerliği nedeniyle tercih edilebilecek nitelikte bir üniversite olduğunu vurguladı.
Aydın Fen Lisesi"nde gerçekleşen program ADÜ ile ilgili tanıtım filminin izletilmesiyle başladı. Programın bir sonraki aşamasında ADÜ fakültelerini temsilen birer öğretim üyesi fakültesini tanıtıcı detaylı bilgiler sundu. Özellikle devam eden projeler (TÜBİTAK, SAN-TEZ), uluslararası öğrenci değişim programı, anlaşmalı ülkeler ve bölümlerle ilgili bilgiler üzerinde duruldu. Bu fakültelerden mezun olduktan sonra çalışma alanları konusunda öğrenciler aydınlatıldı. Sunumlardan sonra öğrencilerin soruları öğretim üyeleri tarafından cevaplandırıldı. Son olarak üniversitemize ait tanıtım paketi öğrencilere ve öğretmenlere dağıtıldı. Böylelikle ADÜ"nün tanıtımına yönelik projemiz amacına ulaşmış bir şekilde son buldu.