ADÜ Söke İşletme Fakültesi'nin, 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete girebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 
     Söke Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç Dr. Mustafa Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke İşletme Fakültesi binasının boya işlerinin tamamlandığını belirterek, bundan sonraki süreçte mefruşat işlerinin yapılacağını ve binanın hazır duruma geleceğini söyledi. 
     ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Gündeay ile birlikte binada incelemelerde bulunan Çetin, bu sene yeni açılacak Sağlık Hizmetleri MYO ve MYO bünyesindeki iki bölümün yeni binada eğitim öğretime gireceğini vurguladı. 
     Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''Binadaki inşaat çalışmaları bitmek üzere. 2011-2012 eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na 90 öğrenci, MYO bünyesinde alınacak 2 teknik bölüme 80 öğrenci olmak üzere 170 yeni öğrenci Söke'ye gelecek. Bunun yanında 3 yeni bölüm açmak için de başvurumuz var. Ama henüz kesinleşmediği için bunu dillendirmek istemiyoruz. Bu 3 bölüme ek kontenjan ile öğrenci alabiliriz.'' 
     
     -SAĞLIK YÜKSEK OKULU BU YIL AÇILMAYACAK- 
     
     Söke'nin gündeminde olan 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu'nun da bu yıl açılmayacağını belirten Çetin, ''Bu bölümün açılması için en az 3 tane akademik personel olması şart. Akademik personel alımı gerçekleşmediği için Sağlık Yüksek Okulu'nun açılması 2012- 2013 Eğitim-Öğretim yılına kaldı. Önümüzdeki yıl açılacak bölümler yabancı dil ağırlıklı olacak. 3 tane akademik personel alımı için ihaleye çıktık. Başvurular ile ilgili, 5 Ağustos ön değerlendirme, 8 Ağustos'ta alım gerçekleşecek'' dedi. 
     
     -YURDUN KAPASİTESİNİN 500 ÖĞRENCİYE ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ- 
     
     Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Söke'ye öğrenci yurdu yapılması için çalışmaların ifade eden Çetin, Söke Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve ADÜ olarak yurt yapımı için girişimlerin sürdüğünü söyledi. 
     Öğrenci yurdunun yapılmasının kesin olduğunu kaydeden Çetin, ''Söke Belediyesi, önümüzdeki günlerde Söke İşletme Fakültesi çevre düzenlemesi çalışmalarına başlayacak. Bu sene her ne kadar Söke İşletme Fakültesi açılmayacak olsa da, bina eğitim öğretime girecek ve en azından öğrenci sayısı 170 olacak. Söke İşletme Fakültesi gelecek yıl 6 bölümle eğitim öğretime başlayacak. Bölümler yabancı dil ağırlıklı olacak. 2 yıl sonra ek bina yapımı gündeme gelebilir. Söke için önümüzdeki yıllarda önemli gelişmeler olacak'' diye konuştu. 
     Söke İşletme Fakültesi tabelasının eylül ayında asılacağını da ifade eden Çetin, binanın tabelasının asımıyla akademik personel alımının başlayacağını söyledi.