25 kişilik akademik, 29 kişilik idari personeli ile 475 öğrenciye eğitim veren ADÜ Aydın Sağlık Yüksekokulu, artan öğrenci talebine cevap verebilmek, daha nitelikli öğrencilerin tercih ettiği bir okul olabilmek ve hemşirelik eğitimi alanında daha çok söz sahibi olabilmek için fakülteleşme yolunda ilerliyor. Hemşirelik Fakültesi altında Hemşirelik Bölümünü, Sağlık Bilimleri Fakültesi altında ise Ebelik ve Beslenme ve Diyetetik bölümlerini toplamak isteyen Yüksekokul, bununla ilgili yasal düzenlemeleri hızla hayata geçiriyor.
Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açabilmek için üniversite hastanesinin olması ve lisansüstü eğitim veriliyor olması şartlarını taşıyan Yüksekokul, her ana bilim dalında en az üç öğretim üyesi olması şartını yerine getirmek içinse YÖK’ten kadro bekliyor.
Aydın Sağlık Yüksekokulu’nun verdiği uygulamalı eğitim ile dikkat çektiğini belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Doç. Dr. Fatma Demirkıran, “Avrupa Birliği kriterlerine göre verilmesi gereken 4 bin 600 saatin yüzde 50’sinin uygulamalı eğitim olması şartına göre hareket eden Yüksekokulumuz, öğrencilerine ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ocakları, Aydın Sosyal Hizmetler Kurumları, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde uygulama yapma olanağı tanıyor. Bologna süreci kapsamında çok sayıda seçmeli dersi de eğitim programına dâhil eden Yüksekokulumuz, sosyal ve uzmanlık eğitimi veren dersleri ile öğrencilerine Avrupa standartlarında eğitim veriyor” dedi.
ADÜ Sağlık Yüksekokulu her öğrencisi için farklı bir uygulama yapıyor ve her öğrencisine edindikleri becerileri gösterir karne veriyor. Bu karnelerde öğrencilerin aldıkları teorik dersleri bunların ne kadarını uygulamalı olarak gördükleri, laboratuar çalışma saatleri ve eğitimleri boyunca ne tür beceriler edindikleri karnelerinde açıkça gözüküyor.
ADÜ Sağlık Yüksekokulu verdiği sertifikalı eğitimlerle öğrencilerinin mezun olduktan sonra bir adım önde olmasına katkı sağlıyor. Yüksekokul yaklaşık on yıldır mezun olacak olan her Ebelik ve Hemşirelik öğrencisine, “Yeni Doğan Bebek Canlandırma” kursu veriyor. Eğitimi sertifikalandıran Yüksekokulun öğrencileri, Türkiye’nin her yerinde çalışabilecek bilgi ve donanımla mezun ediliyor. Yüksekokul, öğrencilerine “Temel Yaşam Desteği Eğitimi” de veriyor. Doğum becerileri kursu, fetal elektronik izlem kursu, gibi pek çok kurs da veren Sağlık Yüksekokulu, Halk Sağlığı Hemşireleri vasıtasıyla okullarda eğitim ve sağlık taraması da yapıyor. Önümüzdeki yıl belediye ile Yaşlı Zihin Geliştirme Merkezi için ortak çalışmalar yürütecek olan Sağlık Yüksekokulu, toplum sağlığını ilgilendiren her konuda üzerine düşeni titizlikle yerine getiriyor.
ADÜ Sağlık Yüksekokulu 2006 yılından bugüne yüksek lisans eğitimi de veriyor. İlk olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği, sonrasında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında lisansüstü eğitim vermeye başlayan okul, altı ana bilim dalında lisansüstü eğitim veriyor. Her yıl lisansüstü eğitim verdiği ana bilim dalı sayısını arttıran Okul, yeni eğitim-öğretim döneminde İç Hastalıkları Hemşireliği ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim dallarında lisansüstü eğitim vermeye hazırlanıyor. Pamukkale Üniversitesi ile de ortak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ve Hemşirelik Esasları Ana Bilim dalında lisansüstü eğitim programları yürüten Okul, Ebelik Bölümünde Ebelik Anabilim Dalı yüksek lisans programı da uyguluyor. Kadro sorunlarını aşıp YÖK’ün doktora programı açma kriterlerini tamamlamak için çalışan Yüksekokul, ileride diğer üniversitelerle ortak doktora programları açmayı da amaçlıyor.