ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından hazırlanan “Lisans 4. Sınıf Mezuniyet Şan Konseri” ADÜ Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirildi. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A.Seda Saracaloğlu ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nuri Karasakaloğlu’nun da izleyici olarak katıldığı konser, öğretim elemanları, öğrenciler ve Aydın halkı tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
Donizetti, Verdi, Rossini ve Bizet gibi dünya çapında ün kazanmış bestecilerin tanınmış eserlerinden örnekler sunulan konserde, “Operadaki Hayalet” ve “Batı Yakası Hikâyesi” gibi müzikallerin en ünlü bölümleri sunuldu. Konserlerinde Türk bestecileri de tanıtmayı hedefleyen Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı akademik kadrosu; Selman Ada’nın “Ali Baba ve Kırk Haramiler Operası” ndan iki eser sunarak Türk makamsal müziğine de yer verdi. Konserin sürprizi Rossini’nin “Kedi Düeti” oldu. Tüm konukların şaşkınlık ve hayranlıkla izledikleri düet, sadece çocukları değil her yaştan izleyiciyi kahkahalara boğdu.
Konseri büyük bir emek ve özverili bir süreç sonucunda hazırladıklarını ifade eden Okutman Olcay Şahin, “Amacımız kendine güvenen yetenekli öğrencilerimize yol göstermek, gelecekte başarılı birer öğretmen olmalarını desteklemektir. Klasik bir konser değil, kostüm ve dekoru olan, tiyatro, dans ve müziğin birlikte kullanıldığı görsel bir şölen sunmaktır. Bu düşünceden yola çıkarak daha büyük bir proje hazırladık. 30 Nisan’da ADÜ Kongre Merkezi’nde G.Bizet’in ‘Carmen’ ve Selman Ada’nın ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’ operalarından seçilmiş en güzel sahneleri siz sanatseverlere sunacağız. Şimdiden yerlerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü olarak çağrımızı tekrar ediyoruz: İnsan ruhunu besleyen ve yücelten müziğin davetlisi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

Aydınpost'u Facebook üzerinden takip etmek için tıklayın!