Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), fakülteleri arasına bir yenisini daha ekledi. Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp, Veteriner ve Ziraat Fakültelerinden sonra Mühendislik Fakültesini eğitim hayatına kazandıran ADÜ, böylece fakülte sayısını yediye çıkardı. Kuruluş çalışmalarına 2008 yılında başlanan ADÜ Mühendislik Fakültesi, Fakülte binası ve öğretim üyesi kadrosu tamamlanır tamamlanmaz 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almayı hedefliyor.
Bilgisayar, Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde eğitim verilecek olan ve eğitim dili İngilizce olacak olan Fakültede, ilk etapta 30 öğrenci eğitim görecek. Devlet Planlama Teşkilatı"na (DPT)a Mühendislik Fakültesi Binası için proje sunan Üniversite Yönetimi, sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak desteğiyle DPT"den gelecek sonucu beklemeden yatırımı hayata geçirebilmeyi umuyor. Makine Mühendisliği Bölümü"nde öğretim elemanı kadrosunu tamamlayan Üniversite Yönetimi, diğer bölümlerde de kadroyu tamamlamak için YÖK ile görüşmelerini sürdürüyor.
Mühendislik Fakültesi hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. F. Ekmel Tekintaş, sadece bölgede ve Türkiye"de değil dünyanın pek çok ülkesinde çalışabilecek bilgi ve birikime sahip mühendisler yetiştirme gayretindeki fakültenin, yüksek puanla öğrenci alan ve mezun olacak öğrencilerin iş bulmakta zorlanmadıkları bir fakülte olacağının altını çizdi. Özellikle Bilgisayar, Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin son yıllarda iş bulmanın daha kolay olması nedeniyle öğrencilerin tercih ettiği bölümler arasında yer aldığına dikkat çeken Tekintaş, “Biz de bu gerçekten hareketle gelecek on yılda en önemli meslekler arasında gösterilen bu bölümleri öncelikli olarak açmayı hedefledik. Daha sonra Tekstil, Gıda ve İnşaat Bölümlerini de açarak Türkiye"ye donanımlı mühendisler kazandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Yetiştirdikleri mühendislerin sadece il, bölge, ülke bazında değil uluslararası alanlarda da başarılı mühendisler olarak kazandırılması için çabalayacaklarının altını çizen Tekintaş, öğrencilerin yabancı dile hakim, yenilikleri yakından takip edebilen, ulusal ve evrensel değerler ışığında eğitimini almış, geleceği oluşturma becerisine sahip mühendisler olarak mezun olacaklarını da vurguladı.