2010 Mart ayında Adnan Menderes Üniversitesi adına başvurulan “Enjoy Your Safe Meal–Food Safety for Tourism Development” adlı Erasmus IP projesi, Ulusal Ajans değerlendirmesinde başarılı bulunarak 34 bin 764 avroluk bütçesiyle kabul edildi.
Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Osman Özdoğan, projenin 2011 yılı ders dönemi içerisinde yapılacağını ve Portekiz, Litvanya, Macaristan, Romanya ve İsveç"ten olmak üzere toplam 8 katılımcı üniversite tarafından gerçekleştirilecek olan projeye 40 öğrencinin ve 9 öğretim üyesinin katılacağını belirtti.
Ayrıca 2010 yılı Mart ayında Litvanya"da düzenlenen ve ADÜ TİOYO"nun da katıldığı “Improvement of Entrepreneurial Skills in a Multicultural Environment” adlı proje 2 yıl için yenileme onayından geçildi. Litvanya Ulusal Ajansı tarafından ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu aracılığıyla Kuşadası"nda yapılması onaylandı. Bedeli 40 bin avro olan projede Türkiye, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika ve Finlandiya"dan 45 öğrenci ve 10 öğretim üyesi yer alacak.
Bu projenin Kuşadası"nda uygulanacak olan 2"inci AB projesi olacağına işaret eden Yrd. Doç. Dr. Özdoğan, bu tip projelerle Adnan Menderes Üniversitesi"nin adını ulusal ve uluslararası düzeyde duyurmak için çabalarının devam edeceğini ve Dış İlişkiler Ofisi ile koordineli çalışmalarının meyvelerini aldıklarını sözlerine ekledi.