Hastanenin A Blogunda uygunacak proje ile hastanenin dış kaplama işlemi yapılacak. 
ADÜ Avrupa Birliği 7. Çerçeve projesi kapsamında kamu binalarının enerji verimli hale getirilmesi amacıyla imza attığı ‘Brıcker Projesi’ kapsamında proje ortakları ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde inceleme amaçlı ziyarette bulundular. ADÜ’nün Türkiye’de böyle kapsamlı bir projede yer alan ilk kamu kurumu olma özelliğini taşıdığını dikkat çeken ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, “Kamu binalarının enerji verimli hale getirilerek enerji maliyetinin düşmesi ve yenilenebilir enerjinin kullanılması amaçlarını taşıyan projeye üniversitemiz , Aydın Valiliği işbirliğiyle başladı. İspanya’dan ACCIONA’nın yürütücülüğünü yaptığı bu projenin ulusal partnerleri ise Özyeğin Üniversitesi ve Onur Enerji. Bu proje ile Üniversitemiz hastanesi ülkemizde AB fonlarıyla enerji verimli hale getirilen tek kamu binası olacak ve diğer kamu binaları için örnek oluşturacak” dedi.

ENERJİ HARCAMASI YÜZDE 50 DÜŞECEK
Proje partnerleri, kurum temsilcileri ve ADÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, ADÜ Hastanesi’nde yapılacak olan imalat işlemleri için hastanenin dış duvar kaplamalarını, trafolarını, kazan dairelerini ve ısıtma soğutma sistemlerini incelediler. Ayrıca, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu’yu ziyaret ederek, hastane hakkında bilgi aldılar.
Proje Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi A Bloğuna uygulanacak. 10 katlı binada 26 bin metrekare olan alanda enerjinin verimli hale gelmesi ve yıllık 4 milyon TL olan enerji harcamasının 2 milyon TL’ye inmesi hedeflendiği açıklandı.

2-057.jpg