Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde 20-21 Ocak 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen “Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı/Dekanlar Toplantısı”na Adnan Menderes Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Seda Saracaloğlu katıldı.
Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açılış konuşmaları ile başladı. 54 Eğitim Fakültesi Dekanının hazır bulunduğu Çalıştayda, eğitim fakültelerini daha etkin hale getirmek ve sivil bir inisiyatif oluşturmak amacıyla Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) kuruldu. Yapılan seçim sonunda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, Konsey Başkanı seçilirken, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Seda Saracaloğlu konseyde en çok oy alan 3. dekan oldu.
Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı sonunda, eğitim fakültelerini akredite edecek bir altyapının oluşturulması kararlaştırılırken, bundan sonraki aşamalarda, eğitim fakülteleri dekanları, EFDEK çatısı altında periyodik olarak toplanarak mevcut gelişme ve sorunları değerlendirecek ve ortak beklentilerin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunacak.