Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ''Adnan Menderes Üniversitesi olarak bölgenin temel sektörleri olan tarım, turizm ve tarihsel zenginlikler, antik kentler konusunda mevcut durumun daha iyiye gitmesini sağlayacak çalışmaların yapılmasına öncülük edeceğiz'' dedi.
Birincioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ADÜ'nün her geçen dönem çığ gibi büyüdüğünü ve Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasında yerini aldığını ifade etti.
Çizdikleri yeni vizyona uygun olarak üniversitenin akademik çıtasını yükseltip yüksek hedefe ulaştıracaklarını belirten Birincioğlu, şöyle konuştu:
''Bir çok projeyi bu dönemde hayata geçirmek istiyoruz. Öncelikle doğal kaynaklarımıza büyük önem vereceğiz. Doğal enerji kaynakları olan güneş, rüzgar, jeotermal gibi halen kullanımı sınırlı olan yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayacağız. Eğitim ve proje çalışmalarının yapılması ve bu sahalarda donanımlı personelin yetiştirmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunu da üniversite olarak yerine getireceğiz. Adnan Menderes Üniversitesi olarak bölgenin temel sektörleri olan tarım, turizm ve tarihsel zenginlikler, antik kentler konusunda mevcut durumun daha iyiye gitmesini sağlayacak çalışmaların yapılmasına öncülük edeceğiz.''

-İLİN KALKINMASINA ÜNİVERSİTE DESTEĞİ ÖNEMLİ-

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, üniversitelerin, bulunduğu ilin kalkınmasında çok önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, ''Üniversitemizi tüm birimleriyle en kısa sürede, konumuna ve coğrafyasına yakışır bir duruma getireceğiz. Kuşkusuz üniversiteler, bilginin üretildiği, paylaşıldığı, üretime aktarıldığı ve ülkenin geleceği olan gençliğe ilk elden ulaştırıldığı kurumlardır. Üniversite mensupları arasında hiçbir düşünce ve inanç ayırımı gözetmeden daha kaliteli, daha üretken, daha huzurlu ve daha gelişmiş bir üniversite için, en iyisini hep birlikte gerçekleştirmek bizim hedefimizdir. Bilginin üretilmesi ve paylaşılması için eğitim öğretim ortamının huzurlu olması büyük önem taşımaktadır'' diye konuştu.

-ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ-

Prof. Dr. Birincioğlu, üniversite ve sanayiyle işbirliğine de önem vereceklerini ifade ederek, ''Bölgede sanayinin gelişmesi için üniversite-sanayi işbirliğinin artırılarak geliştirilmesi öncelikli hedeflerimizden olacak'' diye konuştu.
Turizm kenti bir ilde Adnan Menderes Üniversitesi'nin turizm eğitiminde de lider bir üniversite haline getirilmesine çalışacaklarını bildiren Birincioğlu, Kuşadası, Davutlar, Söke, Didim kampüslerinin birbirleriyle entegrasyonu sağlanarak Türkiye'nin en büyük turizm eğitim kompleksi haline dönüştürülmesi amacıyla yeniden yapılandırılmasının sağlanacağı gibi, sağlık turizmi için gerekli ara elemanların yetiştirilebilmesi için meslek yüksek okullarında yeni bölümlerin açılacağını kaydetti.