ADÜ Haber Dergisi"nde yer alan habere göre; Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği"ne (EAEVE) akredite olmak için, çalışmalarına hız veren ADÜ Veteriner Fakültesi, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu amacına ulaşmayı hedefliyor.
Veteriner Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda ADÜ Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Kamil Öcal başkanlığında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önol"un katkılarıyla kurulan akreditasyon komisyonu, bölüm derslerinin EAEVE ölçütlerine uygun hale getirilmesi için her hafta düzenli olarak toplantı ve bilgilendirici sunumlar yapıyor.
Akreditasyon çalışmalarının tamamlanması ile Fakülte, eğitim öğretimdeki birliği sağlamanın yanı sıra, öğrencilerine verdiği diplomanın Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olmasını sağlayacak. Ayrıca bu çalışma sonucunda benzer özelliklere sahip eğitim nedeniyle öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları çerçevesinde çok daha geniş çaplı adımlar atılabilecek.
ÖĞRENCİ SAYISI HER YIL ARTIYOR
ADÜ Veteriner Fakültesi"nin Türkiye"de bulunan 17 veteriner fakültesi arasında tercih edilebilirlik sırası açısından ilk üç içerisinde bulunduğuna işaret eden Dekan Prof. Dr. Ahmet Önol, “Fakülte bu tercihi ilk sıraya taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlk açıldığında 30 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan fakülte, YÖK"ün periyodik artırımlarıyla bugün 471 öğrenciye eğitim verir hale geldi. ADÜ Veteriner Fakültesi"nin tercih edilmesinin ana sebebi; öğrencilerin teorik derslerin yanı sıra tam donanımlı hayvan hastanesiyle uygulamalı eğitimlerini de eksiksiz alabilmesi. Tercih edilme nedenlerinden bir diğeri ise güçlü akademik kadrosu” dedi.
Süt sığırcılığı açısından da önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Önol, “Bulunduğu bölgenin süt sığırcılığı açısından gelişmiş olması, pet hayvan sayısındaki önemli artış, gerek kanatlı gerekse balık yetiştiriciliğinde önemli potansiyele sahip olması ve bu potansiyele rağmen Afyon Kocatepe Üniversitesi dışında bölgede başka Veteriner Fakültesi bulunmaması fakültenin tercih edilmesinin diğer bir sebebi. Öğrencilerin fakülteyi tercih etmelerinde çok büyük bir etken de, mezun olur olmaz iş bulabilmeleri. Teorik ve uygulamalı eğitimini çok güçlü alarak mezun olan öğrenciler, diğer veteriner fakültelerinden mezun olanlara göre hep bir adım önde” diye konuştu.
ISO 9001 BELGESİ ALMAYA HAZIRLANIYOR
ADÜ Veteriner Fakültesi"nin akreditasyon çalışmalarının önemli bir ayağı olan kalite çalışmalarına da büyük önem vermekte olduğunun altını çizen Dekan Önol, şunları söyledi: “Bu yıl içerisinde İSO 9001 belgesine sahip olabilmek için girişimlerini sürdüren fakültemiz, ilk olarak idari ve laboratuar süreçleri için kalite belgesi almayı hedefliyor. Bu hedeften hareketle eğitim ve öğretimde kaliteyi artırma çalışmalarına hız veren fakültemiz, eğiticilerin eğitimi konusunda da kurslar düzenlemeyi planlıyor”