ADÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Erdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde botanik bahçesinin kurulması için ön hazırlıkların tamamladıklarını, ödenek sağlandığında bahçeyi hizmete alacaklarını söyledi. 
     Merkez ve botanik bahçesi ile Aydın ve bölgesinin doğal zenginliklerinin önemli kısmını oluşturan bitkilerin korunması, geliştirilmesi ve bu bitkileri profesyoneller gibi araştırabilecek Aydınlı amatör botanikçilerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Erdağ, şöyle konuştu: 
     ''Batı Anadolu grabenlerinin en güzel noktalarında birinde yer alan Aydın, bir kayaç zenginliği doğal müzesi gibidir. Metamorfik Menderes masifinden başlayan bu müze, Bafa Gölünün batı yakasında yerini kalker ana kayaya bırakır. Kalker kayalar Ege Denizine doğru uzanarak, Dilek Yarımadasını ve onun can alıcı bitki zenginliğini bizlere sunar. Ova kenarlarından kısa mesafede ortaya çıkan irtifa farkları farklı yükseltilere ait farklı floristik kompozisyonların gözlenmesine olanak sağlar. 
     Antik şehirlerimizin civarındaki ve içindeki kireçli kayaların arasından çan çiçeklerinin belki de en güzeli ve en nadirlerinden olan Campanula Tomentosa yeşerir. Ana kampüsümüzün üstüne yerleştiği koluvyal terasların kuytulukları narin bir safrana, yaban orkidelerine, arı çiçeklerine ev sahipliği yapar.'' 
     Erdağ, ADÜ kampüsünde de yaz aylarında endemik bir soğan türünün yaygın olarak görüldüğünü kaydetti.