Adnan Menderes Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulan okulu Atça Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de sadece bir okulda bulunan Tapu ve Kadastro Programı’nı açıyor. Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü altında açılan programla, tapu dairelerinde yeni yapılanmanın yol açtığı nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak hedefleniyor.
Gençlerin mezun olduktan sonra kolayca istihdam edilebilecek olması nedeniyle yüksek sayıda talep beklenen programa, kadro alımlarının tamamlanması halinde 2012-2013 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alınması bekleniyor. Açılan yeni programla beraber okulun öğrenci sayısının artacak olmasından hareketle şu anda kullanıma kapalı olan Atça MYO binasının dördüncü katındaki dersliklerin ve amfilerin iç tefrişatı hızla tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunulacak.

Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu’nun verdiği bilgiye göre, şu anda 792 öğrencinin eğitim aldığı meslek yüksekokulunda planlanan başka programların da açılmasıyla öğrenci sayısı kademeli olarak 1200’e kadar çıkartılacak.
Programın açılmasına karar verirken talep sorunu yaşanmayacağı, gençlerin iş bulmakta zorlanmayacağı ve gerek Adnan Menderese Üniversitesinde gerekse diğer üniversitelerde olmayan programları açmak üzere yola çıktıklarını kaydeden Gençsoylu, amaçlarının Atça markası ile Türkiye’ye dinamik, çalışkan ve donanımlı işgücü kazandırmak olduğunu söyledi.
Adnan Menderes Üniversitesi ile Atça Belediyesi arasında yapılan protokolle kurulan ve gerek belediyenin gerek ilçe esnafının gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse halkın desteği ile mevcut yapılanmasını kısa sürede tamamlayan Atça Meslek Yüksekokulu, fiziki ve teknik donanımı ile Türkiye’deki pek çok meslek yüksekokulundan ayrılıyor. Kuruluşunun üzerinden az bir zaman geçmesine rağmen ISO 9001:2008 belgesini almaya hak kazanan okul, güçlü öğretim elemanı kadrosuyla da dikkat çekiyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg