ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Bakanlar Kurulu’nun onayından geçen 5 fakülte için bekledikleri 170 milyon TL ödeneğin bu yıl gelmesi halinde 6 olan fakülte sayısını 11’e çıkacaklarını söyledi. Birincioğlu, “Üniversite bünyesinde Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Aydın İktisat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Söke İşletme Fakültesi olmak üzere 5 yeni fakültenin yapılanması var. Yeni fakültelerin hem tefrişatı hem personeli için Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’ndan 170 milyon TL ödenek talep ettik” dedi. 
TAHMİNİ BÜTÇE 135 MİLYON TL
ADÜ için Hükümetin bu yıl belirlediği tahmini bütçenin 135 milyon TL olduğuna dikkat çeken Birincioğlu, şunları söyledi: “Merkezi hükümet üniversitemiz için bu yıl 135 milyon TL tahmini bütçe belirledi. Bu rakam bizim beklediğimizin altında bir rakam. Belirlenen bütçenin arttırılması için görüşmelerimiz sürüyor. Bütçede artış sağlayabilirsek üniversitemizdeki fakülte sayını 6’dan 11’e çıkartacağız. Bununla birlikte Söke Sağlık Yüksekokulu, Nazilli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Köşk Meslek Yüksekokulu’nun faaliyete geçebilmesi için çalışıyoruz. Fakülte ve yüksekokulların öğrenci almaya başlaması ile birlikte 30 bin civarında olan öğrenci sayımızda iki kat bir artış olacak” 
BİNALAR BAĞIŞLARLA YAPILDI
Birincioğlu, il merkezi dışında yeni açılacak fakülte binalarının bağış olduğunun altını çizerek, “Söke ve Nazilli’den üniversitemize ciddi bağışlar yapılıyor. Bu yerlerde yapılanmanın fazla olması için çaba gösteriyoruz. İlçelerdeki öğrenci sayımızı arttırarak bölgenin kalkınmasına da ciddi anlamda destek olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda tüm ilçelerden destek bekliyoruz” diye konuştu.