Danet açıklamasına göre, firma, Afyon'da bulunan tesislerinde İslami usullere göre kesimini gerçekleştirdiği kurbanlıkları, özel kolilere yükleyerek soğutuculu araçlarla adrese teslim edecek.

Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sundukları hizmetin, kurban kesmeye niyetlenen ancak mevcut alt yapı yetersizliği nedeniyle bunu gerçekleştirmekte zorlanan İstanbullular için doğru bir çözüm olacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bundan 4 yıl önce özellikle İstanbul gibi bir metropolde kurban kesmeye niyetlenen vatandaşlarımızın, mevcut talep fazlalığı ve buna karşın altyapı yetersizliği nedeniyle kurban kesiminde zorlandığını gördük. O gün bugündür de her Kurban Bayramı'nda bu hizmeti vererek vatandaşlarımızın dini vecibelerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımız, telefonla ya da internet aracılığıyla bizlere ulaşıp kurbanlarını kestirebiliyorlar. Son modern tekniklerle donatılmış tesisimizde İslami usul ve adabına uygun olarak kesilen kurbanlıklar, ertesi gün adreslerine ulaştırılıyor. Bugün sadece İstanbullulara sunduğumuz bu hizmeti ilerleyen dönemde tüm Türkiye'ye vermeyi hedefliyoruz.''

A.A.