NEO Nazi teröristlerin 6 Nisan 2006’da katlettiği Kassel’de kafe işleten 21 yaşındaki Halil Yozgat’ın babası İsmail Yozgat, STAR’a konuştu. İsmail Yozgat, cinayetlerle bağlantısı ortaya çıkan BND ajanı “Küçük Adolf” kod adlı Andreas T.’nin oğlunun kafesine sık sık gelerek ikram ettikleri kahveleri içtiğini söyledi. Alman ajanla sohbet etmemelerine karşın, sürekli müşterisi olduğu için 1 Euro olan saatlik internet ücretinin yanında bir de Türk konukseverliği ile kendisine ücretsiz kahve ikram ettiğini belirten baba Yozgat, cinayetle bağlantılı olduğunu söyledikleri halde polisin dikkate almadığını anlattı. İsmail Yozgat, şöyle konuştu:

Cinayet günü de kafedeydi

“O Alman ajan olduğunu şimdi öğrendiğimiz adam da kafeye gider gelirdi. Her hafta gelirdi. Samimiyetimiz yoktu yine de düzenli müşteriydi. İnternetin saat i 1 Euro idi, ben de  iki kahve verirdim ona onlar da benden olurdu. Adam o cinayet günü 15 dakika girmiş internete. Televizyonu da açık bırakmış. Bu olay var ya, tam Türkiye’deki Ergenekon’un bire bir aynısı... Yıllarca dedim ben, oğlumu Neo Naziler öldürdü, o bize gelip giden adamdan (Alman ajan) şüpheleniyoruz; artık devlet görevlisi midir nedir diye...

Polise söyledim ama dinlemedi

Ben o günden sonra hep söyledim, ‘Bu adam şüpheli, bu işin arkasında Neonazi çete var’ diye. Ama kendimi dinletemedim. Alman makamları bunu duymak, dinlemek istemediler. Bana polis yetkilileri, ‘Bu adam (Küçük Adolf- Alman ajan Andreas T.) cinayeti işlemiş olsa idi, elinde barut izi olurdu; test yaptık yok’ dediler. Fakat ben ondan hep şüphelendim. Şimdi Allah bize yardım etti, ayaklarına dolaştı da her şey açığa çıktı.”

Tam Ergenekon bu işte...

İsmail Yozgat, vahşice işlenen cinayet hakkında polisin Neo Nazi çetesi üzerinde durmamasının olayı savsaklamak olduğunu ifade etti. Yozgat, şunları söyledi: “Düşünün, kimseyle düşmanlığımız yok. Ben hacıyım. Oğlum namazında, kendi halinde bir insan.

Kimseye kışt demiş, işine karışmış  değiliz. Böyle iken, bir genç durduk yerde öldürülüyor. Ondan önce de öldürülen Türkler var. Ama polis ve yetkililer Neo Nazi ihtimalini düşünmüyor... Ne çıkıyor altından, ajan çıkıyor sonra. Ne bu tam Ergenekon bu işte... Daha ben ne diyeyim ki, iş nereye giderse oraya kadar mahkemedeyim. Arkasında olacağım. Diğer mağdur ailelerle de tanışıp, hukuk mücadelesi başlatmak istiyorum.” stargazete