Hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan yerleşke içerisindeki meslek yüksek okulları bu yıl öğrenci alırken, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Köşk’teki üniversite öğrenci sayısının 500 olacağı açıklandı.
video-haber.png
Yerleşke bahçesinde düzenlenen törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm eski Bakanı yerleşkeye ismi verilen Atilla Koç, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'BİR HAYAL GERÇEKLEŞTİ'
Halk oyunları gösterileriyle başlayan yerleşkenin açılış töreninde konuşan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yerleşke içerisindeki binanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, uzun yıllardır Köşk’ün hayalini kurduğu üniversiteye Köşk’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Köşk için bir hayal olan yüksek okulun hayırsever katkılarıyla kurulduğunu ifade eden Kılınç, hedeflerinin yerleşkede eğitim gören öğrenci sayısının 2 Bin 500’lere ulaşması olduğunu belirtti.

4 BÖLÜM VAR
Açılan yerleşkedeki meslek yüksek okulu hakkında bilgi veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 2013-2014 akademik yılında yerel yönetimler programında 67, gıda kontrol ve analiz programına 39 öğrenci olmak üzere toplam 109 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Atilla Koç yerleşkesinin toplam alanının 10 bin 760 metrekare olduğunu ve bunun 4 bin metre karelik bölümümn kapalı olduğunu ifade eden Birincioğlu, “Okulumuz idareci odaları, öğretim görevlileri odaları olmak üzere toplam 17 oda, 1 adet konferans salonu, 6 adet anfi, 12 adet sınıf 1 adet bilgisayar laboratuarı , 2 adet gıda laboratuarı bulunuyor. Okulumuz bünyesinde Gıda İşleme, Yönetim ve Organizasyon, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık ve Dış Ticaret bölümü olmak üzere 4 bölüm bulunuyor. Önümüzdeki akademik yılında okulumuza 400 öğrenci daha alarak Köşk’teki öğrenici sayısını 500’e çıkacağız” dedi.

'MÜMİN'İN YİTİĞİ İLİMDİR'
Köşk’e meslek yüksek okulu kurulması için çalışma başlatılmasına ön ayak olan ve Köşklü olan Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, eğitimin önemini dikkat çektiği konuşmasını, “Siyaset ile iktidara kolay gelirsiniz kolay gelirsiniz, iktisat ile iktidara zor gelirsiniz zor gidersiniz. Ama ilimle belki bizim gibi 3 Bin yıl beklersiniz fakat geldiğiniz de gitmezsiniz. Bir Müslüman olarak müminin yitiğinin ilim olduğunu bilen biriyim. İlimi Çin’de bile aramamız gerektiğinin farkındayım. Ve maalesef İslam dünyası 1200’lü yıllardan beri ilim ile ilişiğini kesmiştir. Ve 18. Yüzyılda bunu fark ettiğinde o gün hakim olan politivist, materyalist zihniyetin felsefesi ile bir ilim adapte edilmeye çalışılmıştır. Maalesef hala bunun felsefi altyapısı Türkiye’de münakaşa edilmiyor. Ama bunda bile geç kalınmıştır” şeklinde tamamladı.

Törende konuşmaların ardından yerleşke içerisindeki meslek yüksek okulunun yapımında emeği geçen Vali Erol Ayyıldız’a, Rektör Mustafa Birincioğlu’na, Atilla Koç’a, İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e, ilçe belediye başkanı Rıfat Kadri Kılınç’a, İl Genel Meclisi’nin son başkanı Hayri Güleç’e teşekkür plaketleri verildi.

Törene katılan protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından meslek yüksek okulu binasını gezen Atilla Koç ve Vali Erol Ayyıldız, öğretim üyelerinden bilgiler aldı. Yerleşkenin açılış töreni okul bahçesinde verilen yemek ile son buldu.

2-077.jpg

3-036.jpg

4-013.jpg