AYDINPOST HABER (ÖZEL) / Filiz ÖZDEMİR- İstasyonun kurulacağı binanın  sahibi Ali Demir “Şirket izin belgesini alırsa benim için bir sakıncası yok" diyor.

“Hastalığımı tetiklemesinden korkuyorum”

GSM şirketi çalışanlarının 19 Ağustos Cuma günü sabah erkenden mahalleye gelip marketin a1.20110820165802.20110820172619.jpgçatısına baz istasyonu kurmak istediklerini söyleyen mahalle sakinleri olanları şöyle anlattılar: “ Biz mahalleli olarak yaşadığımız mahallede her gün geldiğimiz marketin çatısına baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdik ve daha sonra  polisi aradık. Polis gelip şirket çalışanlarına izin belgeleri olup olmadığını sordu. Şirket çalışanları izin  belgesini ibraz edemeyince gittiler. Ama belgeyi alırlarsa yine gelip bu istasyonu kuracaklar”  Olayı protesto eden mahalle sakinlerinden biri de kanser hastası 55 yaşındaki  Nahide Dilek.  Nahide Hanım baz istasyonu kurulmak istenmesi karşısında yaşadığı korkuyu şöyle ifade etti: “Kolon kanseriyim. Yedi aydır kemoterapi görüyorum. Evimin hemen yanı başında baz istasyonu kurulacak olursa hastalığımı tetiklemesinden korkuyorum. O yüzden de kesinlikle bu baz istasyonunun kurulmasını istemiyorum.

“Markete günde yaklaşık bin kişi geliyor”

Çatısına baz istasyonu kurulmak istenen marketin  müdürü Gökhan Aydın istasyonun kurulması durumunda sadece sağlık açısından değil parasal anlamda da zarara uğrayacaklarını belirterek  “Baz istasyonu marketin tam üstüne kurulmak isteniyor. Biz kiracı olduğumuz için müdahale edemiyoruz. Buraya günde yaklaşık bin kişi geliyor.  Müşterilerimiz eğer istasyonu marketin üstüne kurulursa yoğun radyasyon olacağı için buraya gelmeyeceklerini söylüyorlar. Bu istasyon yüzünden işimiz de tehlikeye girebilir. Efeler mahallesinde de baz istasyonu kurulmak istenmiş, mahalleli imza toplayıp engel olmuştu. Burada da imza toplanıyor. Hemen üstümüzde bu istasyonun kurulmasını kesinlikle istemiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız binanın sahibi Ali Demir ise “Şirketten birileri gelip sahibi olduğum binaya baz istasyonu kurmak istediklerini söylediler. Henüz detayları konuşmadık ama sağlık açısından zararı olmadığını söylüyorlar. Mahalleli binaya baz istasyonu kurulmasına izin verdiğim için bana kızıyor ama eminim bana kızanlara da tatminkar bir teklif yapılsa onlar da hayır demez” şeklinde konuştu.

Çatısına baz istasyonu kurulmak istenen marketin tam karşısında kahvehane işleten mahalle berat-aydin.jpgsakinlerinin sözcüsü Berat Aydın “ Baz istasyonlarının sağlık üzerinde zararları olduğunu herkes biliyor. Bu yüzden çok sayıda dava açıldı, sayısız protesto gösterileri yapıldı. Mahalleli direndiği için bazı istasyonlar kaldırıldı. Baz istasyonuna yakın yerlerde yaşayanlar, devamlı radyasyona maruz kaldıkları için bazı tehlikeli hastalıkların yanında baş ağrısı, uykusuzluk, unutkanlık gibi birçok rahatsızlıktan şikayet ediyorlar. Hemen ölümcül hastalıklara yakalanmayacağız  bAdelki ama önümüzdeki beş yıl içinde baz istasyonunun yayacağı radyasyon yüzünden mahalle sakinleri için kanser riski artacak. Bu konuda çok sayıda dava açıldı. Birçok baz istasyonu kaldırıldı. GSM şirketleri maliyeti çok daha düşük olduğu için meskun mahallerde baz istasyonu kuruyorlar” dedi.