Yenicami Mahallesi’nde Adnan Kahveci Caddesi’nin Garaj Kavşağı (Şehit Tufan Aydın Meydanı)’ndan başlayıp, Tariş tesislerine uzanan kısmında yol genişletme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Tariş tesislerinin içinde kalan eski hamallar koğuşu yıkıldı. Tariş tesisleri yanında bir dönem belediye hizmet binası olarak düşünülen temel çukuru dolduruluyor. Diğer taraftan Comfort Evleri (eski çorap fabrikası)’nin önünde bulunan eski binanın da yıkımı gerçekleştirilecek. Adnan Kahveci Caddesi’nde tren yolu ile yolun diğer tarafındaki sınır aralığı yani yol genişletilmiş olacak. Mevcut haliyle 6 metre olan yol yaklaşık 20 metreye çıkarılırken, ilçenin alternatif yollarından biri olması nedeniyle yoğunluk yaşayan Adnan Kahveci Caddesi rahatlatılmış olacak. Caddede özellik çarşamba günleri yakınında kurulan pazaryeri nedeniyle sıkışıklık yaşanıyor. Söke Tren Garı’nın restorasyonu projesi, Tariş tesislerinin taşınması ve çevrede yükselen yüksek katlı konutlarla Söke’nin prestij noktalarından biri olan alanda şimdiden çalışmaların başlaması memnuniyet yarattı. 

BAŞKAN TOYRAN; “GAR VE ÇEVRESİ YAKIN ZAMANDA PRESTİJ NOKTALARINDAN OLACAK”
Çalışma yapılan bölgenin sıkıntılı bir yer olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke Belediyesi olarak yakın zamanda ilçemizin prestij noktalarından biri olacak Gar ve çevresinde yol altyapısını şimdiden hazırlamaya başladık. Devamında adeta bulvar niteliği taşıyan Adnan Kahveci Caddesi’nin garaj bölgesinden girişi oldukça dar kalmaktaydı. Buradaki trafik akışını rahatlatmak üzere de genişletme çalışmamızı yapıyoruz. Ayrıca bu çalışmayla bölgedeki iki adet metruk binanın yıkımı ve yıllardır atıl vaziyette duran temel çukurunun kapatılmasını da gerçekleştiriyoruz. Sökemizin modern bir kent haline kavuşması için çalışmalarımıza başladık” dedi.

“EREN YILDIRIM SOKAK’TA DA ÇALIŞMA”
İlçe Kaymakamlığı lojmanının taşındığı Tariş tesisleri arkasında bulunan Eren Yıldırım Sokak üzerinde de kaldırım ve yol düzenleme çalışması yapılıyor. Söke Belediyesi ekiplerince başlatılan çalışmada kaymakamlık lojmanı önü ve çevresinde kaldırım çalışması yapılıyor. Aynı zamanda sokakta trafik akışını rahatlatmak üzere yol üzerine refüj çalışması da yapıldı.