Galatasaray, bir kez daha sandık başına gidecek, yeni dönemdeki başkanını seçecek. Başkan Adnan Polat bir kez daha göreve talip olurken, eski yönetici Adnan Öztürk de, başkan adayı olarak sarı-kırmızılıların karşısına geçecek.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu"nda saat 10.00"da başlayacak kongrede oylama saat 15.00"te sona erecek ve sayıma geçilecek. Olağan seçimli genel kurul toplantısında, kayıtlı 10 bin 824 üyeden, aidatını yatıran 7 bin 521"i oy kullanabilecek. Kulüp üyesi ve aidatını yatıran 22 kişi de, kulüpte çalışması nedeniyle kayıtları geçici olarak donduruldukları için oy veremeyecek.
Kongrede, başkan adaylarından Adnan Polat “kırmızı”, Adnan Öztürk ise “sarı” renkli oy pusulalarını kullanacak. Üyeler, Galatasaray Lisesi sınıflarında oluşturulan 24 sandıkta oy verecek.
Sarı-kırmızılıların 105 yıllık tarihinde, şimdiye dek 33 kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, 1905-1914 tarihleri arasında üst üste 10 kez başkanlığa seçilerek tarihe geçti.


Polat"tan çağrı var
Bir kez daha başkan olabilmek için kongre üyelerinin karşısına çıkan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, üyelere çağrıda bulunarak, herkesin kongreye katılmalarını istedi.
Sarı-kırmızılılara davette bulunan Polat, “Galatasaray Spor Kulübü Derneği"nin üyesi olma ayrıcalığına erişmiş bireyler olarak üzerimize düşen en önemli sorumluluk, kulübümüzün geleceği hakkında söz sahibi olmaktır. 27 Mart"ta genel kurula katılmak, Galatasaraylılığın gereği ve görevidir. On yıllardır olduğu gibi, bütün Galatasaraylılar, kendilerine yakışır şekilde akıl ve vicdanlarının sesini dinleyerek karar vereceklerdir. Galatasaray Lisesi"nde buluşmak üzere” ifadesini kullandı.

Öztürk son sözü söyledi!
Başkan adayı Adnan Öztürk, seçim öncesinde son kez dün akşam Galatasaraylılar Derneği"nde üyelerle buluştu. Öztürk, “Biz hiçbir Galatasaraylıyı rakibimiz olarak görmeyiz. Bu hizmet yarışında, her bir Galatasaraylıya yapılacak kırıcı ve yıpratıcı eleştirinin, Galatasarayımızı kıracağını ve yıpratacağını iyi biliriz. Kol kırılır, yen içinde kalır sözüne saygımız sonsuz olsa da, daha fazla kol kırılmaması adına, kırılan her kolu iyi not aldığımızı ve zamanı geldiğinde bize yakışan sessizlik içinde gereğini yapacağımızı da bilinmesini isterim” dedi.
Öztürk, Haim Fresco"nun yanısıra Refik Arkan"ı da başkan danışmanı yapacağını söyledi. Öztürk"ün konuşması sırasında Polat"ın listesinde bulunan Cemal Özgörkey"in binada olması dikkat çekti. Özgörkey"in beyaz liste için çalıştığı öğrenildi.

ADNAN?POLAT LİSTESİ
SELİM SAYILGAN:
Sanayi ve turizmci. 1968 doğumlu.
EMİR SARIGÜL:
İşadamı. 1981 doğumlu.
CEMAL ÖZGÖRKEY:
İşadamı. 1959 doğumlu.
MURAT YALÇINDAĞ: Lojistik. 1970 doğumlu.
HAKAN ÜSTÜNBERK:
Sanayi, işletme. 1960 doğumlu.
ALİ HAŞHAŞ:
İşadamı. 1963 doğumlu.
YİĞİT ŞARDAN:
Kitle iletişim. 1963 doğumlu.
VEDAT EŞKİNAT:
İşadamı. 1965 doğumlu.
HALDUN ÜSTÜNEL:
Sanayici. 1967 doğumlu.
DOĞAN YALÇINKAYA:
Yönetici. 1972 doğumlu.
IŞIN ÇELEBİ:
İktisat doktoru. 1950 doğumlu.
YALÇIN ORHON:
Yönetici. 1958 doğumlu.
TANER AŞKIN:
Sanayici, yüksek tekniker. 1940 doğumlu.
İBRAHİM ÇAĞLAR:
İşadamı. 1957 doğumlu.
Prof. Dr. MEHMET HELVACI:
1960 doğumlu. Hukuk profesörü.

ADNAN?ÖZTÜRK
KAAN BOYNER
1975 doğumlu. İşadamı.
ABDÜRRAHİM ALBAYRAK
1954 doğumlu. İşadamı.
FATİH GÖKŞEN
İşadamı. 1960 doğumlu.
EMRE ERDOĞAN
1971 doğumlu. Öğretim görevlisi.
Prof.Dr.Emre ALKİN
1969 doğumlu. Öğretim üyesi.
Mehmet Saruhan CIBARA
1946 doğumlu. İşadamı.
CAN TOPSAKAL
İşadamı. 1950 doğumlu.
MURAT ECE
1955 doğumlu. Mali müşavir.
Prof. Dr. HAMDİ YASAMAN
Ticaret hukukçusu. 1944 doğumlu.
HAYRETTİN KOZAK
Eski yönetici. 1945 doğumlu.
ÖMER KAYALIOĞLU
1950 doğumlu. HSBC Bank A.Ş. İletişim Başkanı.
REŞİT SİNANLI
1963 doğumlu. İşadamı.
OSMAN HATTAT
1959 doğumlu. İşadamı.
NECATİ DEMİRKOL
1957 doğumlu. İnşaat ve sanayici.
CEM ERSAN
1968 doğumlu. İşadamı.




Beyazın önemi!
Uzun süren pazarlıklar, stratejik hamleler, bitmeyen içkili-yemekli toplantılar derken, seçim günü geldi, çattı. Galatasaray bugün 34. başkanını seçiyor. İşin rengine bakarsak aslında ne sarı (Adnan Öztürk), ne kırmızı (Adnan Polat) kazanır demek zor.
Bu seçim, kulüp tarihi açısından geçtiğimiz dönemlerdeki yarışlardan çok farklı havada geçecek. 1 ay önce, Adnan Polat"ın karşısına bu kadar iddialı bir aday çıkabileceğine kimse ihtimal vermiyordu. “Kesin kazanırım, hatta fark atarım” diyen Polat"ı bu kadar kısa sürede paniğe iten ne oldu ?
Bir gerçek var ki, o da Galatasaray Liseli Adnan Öztürk"ün, 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü... Basının önüne çıkmadı. Özhan Canaydın"a yakın isimleri yanına alarak bir nevi eski başkanın manevi desteğinin arkasında olduğu hissini uyandırdı. Buna bir de takımın kötü gidişi eklenince, rüzgâr tersine döndü.
Şimdi kafa kafaya seçim olacağından kimsenin şüphesi yok. İki gün kala açıklanan listelerle birlikte üyelerin kafasındaki soru işaretleri bir ölçüde gitti. Polat, “Değişmeyen tek şey değişimdir” sözünden hareketle, ekibinde geniş çaplı revizyona gitti. Basketboldaki skandal sonrası istifa eden Yiğit Şardan geri dönerken, Mustafa Sarıgül"ün oğlu Emir Sarıgül, Taner Aşkın ve Semih Sayılgan, bir grubu hiç de memnun etmedi. Bu durum, Polat"a oy verecek olan bazı üyelerin beyaz liste yapmalarını gündeme getirdi.
Adnan Öztürk cephesinde ise Cengiz Özyalçın"ın başkanlığını yaptığı Eski Sporcular Derneği şoku yaşandı. Ancak Öztürk"ün 5 koltuk isteyen Özyalçın"a karşı duruşu tabanı tarafından takdir edildi.
Sözün özü; oldukça çekişmeli geçmesi beklenen bu seçimde beyaz liste yapacakların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Kim bilir belki de sonucu tayin edecekler orada saklı. Tabii listenin sonunu getirebilirlerse !

Milliyet