İzmir'de, “Arı kovanı” adıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un da aralarında yer aldığı 37 kişi, “çıkar elde etmek amacıyla çete kurmak”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “belediyeyi zarara uğratmak”, “imar kanununa muhalefet”, “görevi kötüye kullanmak”, “irtikap ve rüşvet”, “tehdit” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.


İzmir'deki Arı Kovanı operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda yakalanan ve 4 gündür gözaltında tutulan 37 kişi, sabah saatlerinde Kırıklar'daki jandarma birliğinden İzmir Adliyesi'ne getirildi. Jandarmalar arasında adliyeye gelen Cemil Şeboy, “Verilemeyecek hesabım yok. Çıkışta açıklama yapacağım” derken, bazı kadın belediye görevlilerinin ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Adliyeye getirilenler arasında, 6 meclis üyesi, 1'i eski 3 başkan yardımcısı, 2'si emekli 7 bürokrat, 13 belediye çalışanı, kooperatif başkanı, belediyeyle iş yapan 2 firma yetkilisi, tıp merkezi ile spor kulübü yetkilisinin bulunduğu kaydedildi.

Cemil Şeboy'un, Spor Vadisi ve Atatürk maskının da aralarında bulunduğu çok sayıda ihale, imar değişiklikleri, bazı arazilerin el değiştirmesi gibi konulardaki iddialarla ilgili 30 sayfa tutan ifadesinde, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Bu arada, 15'i arsa sahibi 30'a yakın kişinin de mağdur durumda ifade vererek, zanlılardan şikayetçi oldukları belirtildi.
Öte yandan, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazıları ruhsatsız 7 tabanca ele geçirildi.

Zanlıların, “çıkar elde etmek amacıyla çete kurmak”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “belediyeyi zarara uğratmak”, “imar kanununa muhalefet”, “görevi kötüye kullanmak”, “irtikap ve rüşvet” ve “tehdit” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildikleri bildirildi.



HÜRRİYET