Zonguldak Ereğli'de maaşına el konulan kişi icra müdür yardımcısını silahla rehin aldı. 2.5 saat süren rehin alma olayında, gergin dakikalar yaşandı.
Zonguldak'ın Ereğli ilçe Adliyesi 1. İcra Müdür yardımcısını silahla rehin alan kişi, polis tarafından ikna edilerek gözaltına alındı.

Ereğli Adliyesine sabah saatlerinde gelen ve alkollü olduğu belirlenen Güngör Uysal, bir tefeciden aldığı 47 bin YTL karşılığındaki döviz nedeniyle, kendisine icra geldi. Erdemir'de çalışan evli ve 2 çocuk babası Uysal, yüksek icra borcu nedeniyle Erdemir tarafından bir hafta önce zorunlu emekli edildi.

Uysal'ın şirketten aldığı emeklilik parasına banka icrası nedeniyle el konulunca bugün Adliyeye giderek 1. İcra Müdür Yardımcısı Gürsel Açıkgöz'ü silahla rehin aldı.

11/45 sıralarında müdür yardımcısını adliyenin giriş katındaki icra dairesinde rehin alan Uysal, 'borcu ödediğini', 'tefecinin icra müdür yardımcısıyla anlaşarak tekrar icraya koyduğunu' iddia ederek, para aldığı H.A.'nın adliyeye gelerek durumun çözülmesini istedi.

Bu sırada polis, adliye binasında geniş güvenlik önlemleri alarak, adliye binasına girişlere izin vermedi ve sağlık ekibini adliye önünde hazır bekletti. Zonguldak emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Asayiş Şube Müdürü Esat Bitnel'de Ereğli Adliyesine gelerek Uysal'ı eyleminden vazgeçirmeye çalıştılar.

Polis, icra dairesine Uysal'ın eşi ve çocuğunu da getirdi. Polisin ikna çabaları 2,5 saat sonra sonuç verdi ve Uysal, silahıyla birlikte teslim oldu.

Adliyeden kelepçe vurulmadan polis eşliğinde çıkarılan Uysal, polis otosuna bindirilerek sorgusu için emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İcra Müdür Yardımcısı Gürsel Açıkgöz'de adliye binasından çıkartılmadan ifadesi için Cumhuriyet Savcılığına götürüldü.

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü ile çıkışta, olayın kazasız belasız sonuçlandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Adliye önüne gelen ak parti İl genel meclis üyesi Avukat Ahmet Köse, adliye binasına insanların elini kolunu sallayarak girebildiklerini belirterek, "Bizim adliyemizde x-ray cihazı yok. Bir polis bekçimiz var, adliyenin 2 giriş yeri var. Buraya insanlar ağır top silahlada girebilirler" dedi. Köse, rehin alma olayının bir sosyal patlama olduğunu belirterek, " Erdemir, zaten borcu olan insanları icralıklar diye yeni bir uygulamayla tasfiye ediyor. buda bir sosyal patlamaya yolaçıyor. Burada sorumlu Erdemir Genel Müdürüdür" dedi.

İHA