Verilen bilgiye göre Thüringen Eyaleti'nden olan katil zanlısı geçtiğimiz yıl 72 yaşında hayatını kaybetti. Olay anında 32 yaşında olan kişinin daha sonra da çok sayıda dolandırıcılık olaylarına karıştığı ve DNA izi ile birlikte sabıka kaydının olduğu belirtildi.

KENDİ KIYAFETİNİ GİYDİRMİŞ

Cinayetin ardından ceset, katilin kullandığı bıçak ve eşyaları bulunmuş ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen katil tespit edilememişti. Olay yerindeki izleri inceleyen polis, katilin kendi kıyafetini kurbanına giydirdiği sonucuna da varmıştı. O dönem cinayet ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından polise çok sayıda ihbar gelmiş, Trapp'ın olaydan önce yanında bir kişiyle görüldüğü kayıtlara geçmişti. Bir sonuç çıkmayınca ise dosya raflara kaldırılmıştı.

EN ESKİ KRİMİNAL SUÇ

Teknolojinin gelişmesi ve yeni analiz imkanlarının oluşması ile Darmstadt Savcılığı'nın dosyayı tekrardan açtığı ve Rüsselsheim Asayiş Polisi'nin yardımları ile katilin yeniden arandığı bildirildi. Bu kapsamda cinayet masası ekiplerinin o dönem olay yerinde ele geçen katilin kıyafetlerinden elde edilen DNA örneklerini, emniyetin DNA bilgi bankası ile kıyaslandığı ve kısa sürede sonuca varıldığı açıklandı. Hessen Asayiş Dairesi ile Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, "Bu dünya genelinde DNA analizi ile çözülen en eski suç dosyasıdır" açıklamasını yaptı.