Mahkemenin Adli Tıp'a gönderdiği Özçelik, aynalı odada yaklaşık bir saat boyunca psikiyatrist ile görüştü. Görüşmeyi kurul üyeleri toplantı salonundan izleyerek, Özçelik'in 'Ruh sağlığının olaya bağlı' bozulup bozulmadığını gözlemledi.

Ayda bir yapılan Genel Kurul'da Özçelik'in muayenesi, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kalan B.Ç.'nin doktor kontrolünde muayene edildiği aynalı odada gerçekleşti. Özçelik, aynalı odada yapılan muayenesinde ağlayarak yaşadıklarını tekrar anlattı.
Özçelik'in, ruh sağlığının bozulduğuna yönelik yapılan oylamada ise 20 üye 'Bozulmuştur', 17 üye ise 'Yaşadıklarından etkilenmiştir' görüşünü bildirdi.


RAPOR MAHKEMEYE GİDİYOR

Özçelik' le ilgili olarak Cerrahpaşa Adli Tıp Ana Bilim Dalı'ndan bazı öğretim üyeleri, "Ruh sağlığının bozulmasının tecavüzden değil, görüntülerin internete düşmesinden kaynaklandığını" söylerken, bazı üyeler de, "Ruh sağlığı bozukluğunun kalıcı olup olmadığının tespiti için genel kurula gelmelidir" şeklinde görüş bildirdi. Genel kurul üyeleri arasında ortak bir görüş birliği oluşmayınca oylama yapıldı. Oylama sonucunda çoğunluk Gamze Özçelik'in durumunu "Tecavüze bağlı ruh sağlığı bozulması" olarak değerlendirdi. Rapor mahkemeye önümüzdeki hafta gönderilecek.

DEMİRKOL HAPSE GİREBİLİR

Özçelik' le ilgili Adli Tıp Genel Kurulu kararını değerlendirecek mahkeme, eski basketbolcu Gökhan Demirkol'un en az 10 yıl hapis talebiyle yargılanmasına yeniden başlayacak. Bir dönem bu suçtan hapis yatan Demirkol, hüküm değişirse mahkemenin takdirine göre yeniden cezaevine girebilecek.


'AĞIR NÖROZ BOZUKLUĞU'

6. İhtisas Kurulu'nun 2006 Temmuz'unda verdiği raporda, Özçelik'in ilaç veya benzeri bir maddeyle uyutularak rızası dışında ilişkiye girildiği net olarak belirtilirken, ruh sağlığı için de 'ağır nöroz bozukluğu' tespitinde bulunulmuştu. Raporlar arasındaki çelişkinin giderilmesi ve Özçelik'in 'olaya bağlı' ruh durumunun netleşmesi için mahkeme dosyayı, geçtiğimiz ay Adli Tıp Genel Kurulu'na göndermişti.