...

1

Hipotiroidizm

Bu hastalığa sahip olanlar soğuğu hissetmiyorlar. Soğuğa karşı duyarsız olma durumunun vücuttaki tiroid bezinin yeterli tiroid hormonu üretememesinden kaynaklandığı biliniyor. Hipotiroidi hastası olan kişiler, normal bir insanın dayanamayacağı soğuklukta üzerinde koruyucu hiçbir kıyafet olmadan durabiliyor. Hollandalı motivasyon konuşmacısı Wim Hof, hipotiroidizm sendromuna sahip kişiler arasındaki en bilinen örneklerden biri.

...

2

Hipertimezi

Bugüne dek dünyada yalnızca 60 kişide görülen hipertimeziye sahip kişiler henüz 7 günlükken bile yaşadıklarını en ince ayrıntısına kadar hatırlama yeteneğine sahipler. Hiçbir şeyi unutmuyorlar. Yıllar önce okudukları bir haber ya da kitaplardan, derinlerde kalmış anılarının en ince ayrıntısına kadar her şeyi hatırlıyorlar.

...

3

 Konjenital aneljezi

Doğuştan gelen hastalıklardan biri de 'Konjenital Aneljezi' yani 'acıya karşı duyarsızlık' hissi. Bu hastalıkla doğan kişiler vücutlarındaki hiçbir acı ya da ağrıyı hissetmiyorlar.

...

4

Urbach-wıethe sendromu

Bu hastalığa sahip olanlar hiçbir koşulda korku hissetmiyorlar.  Geçtiğimiz yıllarda ABD'de 300 kişi üzerinde yapılan bir deneyde kişilerin korku duyguları test edildi. Deneklerin üzerine yılan bırakıldı ve onlara dünyanın en ürkütücü filmleri izletildi. Ancak hiçbir yöntem etkili olmadı. Hastalığa sahip kişilerde zihnin korku üretemediği, vücudun acil durum veya hayatta kalma moduna girmesine izin vermediği gözlemlendi. Sweatshirt'lerde Ocak İndirimi!

...

5

Savant sendromu

Savant Sendromu'na sahip insanlar normalin dışında zekaya sahipler. Müzik, resim ve özellikle matematik gibi pek çok konuda son derece yetenekli olan bu kişiler, anlık matematiksel hesaplamalar ve analizler yapabilirler. Dünyada çok nadir görülen bu hastalık, otizm gibi nörolojik gelişimsel bozukluklardan muzdarip olan kişilerde baskındır. 1994 yapımı 'Forrest Gump'ta bu sendroma sahip kişilerin neler yaşadığı tüm detaylarıyla işlenmişti. Savant Sendromu günümüzde İngiliz mimari sanatçı Stephen Wiltshire'ın başarılarından sonra daha geniş kitleler tarafından bilinmeye başlandı.