ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, katsayı sorununu en adil ve en hızlı bir şekilde çözmek için seferber olduğunu ifade etti.

Danıştay'ın YÖK'ün katsayı ile ilgili eşitsizliği gideren kararını reddetmesinin ardından toplumun birçok kesiminden, kurum ve kuruluşlardan tepkiler devam ederken ÖNDER koordinesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları “Katsayı Takip Süreci Platformu” oluşturarak bu konuda yoğun çalışmalar başlattı. Medya mensupları ve bazı yazarlarla konu ile ilgili ÖNDER Genel Merkez'de istişare toplantısı yapıldı. ÖNDER koordinesi ile yapılandırılan STK'lar arası Koordinasyon Kurulu tarafından Önder Genel Merkez'de düzenlenen istişare toplantısının gündeminde, önümüzdeki günlerde katsayı meselesi ile ilgili olarak yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi yer aldı. Toplantıya ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, TGTV Başkanı Necati Ceylan, Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman, İstanbul Memur-Sen Başkanı Ahmet Türkmen, Bugün Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak Yazarı Akif Emre, Milli Gazete Yazarı Ekrem Kızıltaş, Vakit Gazetesi yazarı Hasan Karakaya gibi isimler katıldı.

ÇÖZÜM İÇİN SEFERBERİZ

Toplantı ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut'un katsayı ile ilgili süreç hakkında katılımcılara bilgi vermesi ile başladı. Hüseyin Korkut konuşmasında, ÖNDER'in bu meseleyi en adil ve en hızlı bir şekilde çözmek için seferber olduğunu ifade etti.Ardından söz alan ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, İmam-Hatiplerin 1976 yılına kadar eşit olarak üniversiteye giremediklerini, fakat 76'dan sonra 1999 yılına kadar başarılı olan her öğrencinin üniversiteye rahatlıkla girebildiğini hatırlattı. Solmaz, imam-hatiplilerin üniversiteye giriş süreciyle ilgili yaşanan adaletsizliği anlattı.

Referandumla gündeme getirilmeli

Krizin iyi yönetilirse olumlu sonuç vereceğini kaydeden Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Akif Emre, sadece İHL mağduriyetini gündemde tutmak yetmiyor, dil ve üslup geliştirmek, bu meseleyi referandumla gündeme getirecek şekilde bir süreç yürütmek, STK'ların hükümeti ve medyayı yönlendirmesi gerektiğini söyledi. ENSAR Vakfı Başkanı Ahmet Şişman da katsayı konusunu hak-hukuk çerçevesi içinde yürüteceklerini belirtti.Anmet Taşgetiren ise olayın medya boyutuna dikkat çekerek, “Bizimle aynı hassasyeti paylaşan kişilerin bu konuda yeterince bilgisi yok. Yetkin kişiler tekranla çıkarak kirli propaganda girişimini önlemek gerekiyor” diye konuştu./yeni şafak