MİLLİ Görüş"ün lideri Necmettin Erbakan"ın bir dönem oy deposu olan Konya'da, adını taşıyan parktaki tabela söküldü. Başbakan olduğu dönemde açılışını bizzat kendisinin yaptığı parktaki "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı" yazılı tabelanın yerine çiçekler dikildi.

Aldığı ev hapsi cezası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rahatsızlığı ve ilerlemiş yaşı nedeniyle affedilen Necmettin Erbakan"ın, Başbakanlığı döneminde 12 yıl önce açılışını yaptığı Kombassan Holding binasının hemen yanındaki Afra Alışveriş Merkezi"nin bitişiğindeki parka "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı" adı verildi. Parkın 2 girişine "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı" tabelaları yerleştirildi.

Bünyesinde kafeteryalar, park alanları, çocuk oyun guruplarının bulunduğu parkta, aradan yıllar geçtikten sonra, değişikler yaşanmaya başladı. İlk olarak holding binasının girişinde bulunan parkın tabelasının önüne çam ağaçları dikilerek, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı" adı kapatıldı. Yaklaşık 4 ay önce Afra Alışveriş Merkezi el değiştirerek Uyum Alışveriş Merkezi ve Makro Market tarafından satın alındı. Alışveriş merkezinde ve bitişiğindeki parkta tadilata giren yöneticiler, Konya Büyükşehir Belediyesi karşısındaki parkın girişinde bulunan "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı" yazılı tabelayı keserek kaldırdı. Tabelanın yerine de çiçekler ekildi.

SP"DEN TEPKİ

Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, Necmettin Erbakan Parkı tabelasının kesilmesine ve önünün çam ağaçları ile kapatılmasına tepki gösterdi. Tolu şunları söyledi:
“Necmettin Erbakan hocamız Türkiye"de Başbakanlık yapmış, Konya"ya ve Türkiye"ye bir çok hizmetleri dokunmuş bir insan. Önemli bir şahsiyet. Bu aşamadan sonra Erbakan hoca hakkında çok fazla siyasi polemiklere girmemek gerekiyor. Eğer gerçekten oradaki ismi siyasi kaygılarla kaldırılmışsa, asla kabul edilemez bir şey. Çünkü, Türkiye"de pek çok yerde pek çok devlet adamının tarihi şahsiyetlerin isimleri var. O zaman her gelen her geldiği dönemde siyasi olarak bakarak isimlerini silmeye kalkarsa, Türkiye"nin tarihi ve yakın geçmişi açısından da çok şık bir davranış olmaz. Bu Afra"nın el değiştirmesi ile ile ilgili olan bir konu. Biliyorsunuz yeni sahipleri orada büyük bir tadilata girdi. Bu tadilat işlemleri de tam olarak neticelenmedi. Neticelendikten sonra orasının yine Necmettin Erbakan Parkı olarak faaliyet göstereceği beklentisi içerisindeyiz. Bunun için de bir engel doğacağını zannetmiyorum. Eğer başka makamlar tarafından böyle bir engel çıkartılıyorsa, o da çok büyük bir vefasızlık örneği olur diye düşünüyorum.” dedi.


PARKI SAHİPLENEN OLMADI

Uyum Alışveriş Merkezi ve Makro Market tarafından satın alınan alışveriş merkezinin yanındaki "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı"nı sahiplenen olmadı. Makro Marketler Konya Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nesrin Çakır, “Alışveriş merkezinin üstündeki parkla, kurumumuzun bir ilgisi yok. Dolayısıyla orada yapılan bakım ve tadilat çalışmaları ile de bizim bağlantımız bulunmuyor. Orası Konya Büyükşehir Belediyesi"ne ait” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı yap işlet devret modeli ile yapıldığı için, 14.11.2011 tarihine kadar sorumluluğu Kombassan Holding"e aittir. oradaki bakım ve onarım çalışmalarının belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.


Kombosan Holding yetkilileri ise, “Parkın mülkiyeti işletmeye aittir. Şu an orayı biz sattığımız için, bizimle ilgisi bulunmamaktadır” dedi.



(HÜRRİYET)