AYDINPOST ÖZEL-Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim görmek isteyen adayların heyecanı dorukta.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın!


Pazartesi günü başlayan sınavlar için saatlerce 40 derece sıcağa rağmen beklemekten yılmayan öğrencilerin Aydın'da yaşadıkları sınav stresi yetmiyormuş gibi, Adnan Menderes Üniversitesi'nin bu yılki sınavlar için uyguladığı metod öğrencilerin tepkilerine neden oldu.
Aydın'da bulunan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nun Nazilli'ye taşınmasına onay veren Rektörlük bu defa da sınavları Aydın merkezde yapma kararı alınca işler iyice sarpasardı.
ADÜ Tıp Fakültesi ek binası yanında spor salonunda sınavları gerçekleştiren Rektörlük, tüm bunlara ilaveten hiçbir hazırlığın bulunmadığı spor salonunda öğrencilere adeta sınav değil, ecel teri döktürüyor.
Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı bugünlerde sınavlarını gerçekleştirmeye başlayan ADÜ, ısrarla Nazilli'ye taşımak istediği BESYO'nun sınavlarını Aydın merkezde yapması da öğrencilerin kafasında soru işaretlerine neden oldu.


Aydınpost'un yakından takip ettiği konuyla ilgili olarak sınav yerinde görüştüğümüz bazı öğrenciler, "Biz okulun Nazilli'de olduğunu öğrenince sınavların da orada gerçekleştirileceğini düşünmüştük. Nazilli'ye gittiğimizde bizi Aydın'da sınava gireceksiniz diye açıklama yaptılar. Peki okulu kazandığımızda nasıl olacak dedik? Okul Nazilli'de olacak fakat eğitimler Aydın'da verilecek şeklinde bilgiler aldık. Öğrendik ki, Nazilli'de sadece bina varmış. Spor tesisleri Aydın'daymış. Nazilli'den otobüsle bizi buraya getirip eğitimleri burada vereceklermiş. Bu kadar sıcak havada spor salonunun hiçbir havalandırması çalışmadığı gibi aletlerde sıkıntılı. Üstelik sınavda tek hak tanınıyor. Yani bir defada iyi bir derece yaptınız yaptınız, aksi halde başka okullardaki gibi ikinci bir hak maalesef verilmiyor" diye konuştu.
BESYO sınavlarını, Tıp Fakültesi ek binasında gerçekleştiren ADÜ'de Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu'ya da tepkiler giderek büyüyor. Öte yandan yetkililerle görüşmek isteyen Aydınpost'a güvenlik görevlileri, 'Şu anda toplantıdalar' diye açıklama yaptı.

Haber ve fotoğraflar: Erman ÇETİN