Aydınpost Haber Merkezi, Belediye İş eski Genel Sekreterliğini yürüten Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi, Teşkilat Başkanı Erdal Gedik hakkında şok bir dosyayı daha gün yüzüne çıkartıyor!

AK Parti Grup Başkanlığı tarafından TBMM basın özetlerine de alınan "Sendikacılardan trilyon vurgun" haberi herkesi şokta bırakacak.

Geçen döneme kadar Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile yakın diyalog içinde bulunan Erdal Gedik, 2009 yerel seçimleri öncesinde de Ak Parti saflarına katılmıştı. Partisinin Merkez İlçe Teşkilatı seçimlerini kazanan Hakkı Aslan'ın listesinde yer alan Erdal Gedik şu anda da Ak Parti Belediye Başkan aday adaylarından Yalçın Pekgüzel ile sıcak diyalogta.

İşte AK Parti Grup Başkanlığı'nın arşivine giren o haber

Sendikacılardan trilyonluk vurgun

Binlerce üyesi bulunan Belediye-İş Sendikası yolsuzluk skandalı ile sarsıldı.

Bayındırlık Müdürlüğü`nün 575 milyar lira maliyet çıkarttığı sendika binası için müteahhide 2 trilyon 300 milyar lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Sorumlular hakkında dava açıldı... Yüzbin işçinin üyesi olduğu Belediye-İş(Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmet İşçileri) Sendikası`yolsuzluk` skandalı ile sarsıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Esen, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 8 yönetim kurulu üyesi ile müteahhit Kaan Geçit hakkında İzmir Şubeler Binası inşaatında yolsuzluk yaptıkları suçlaması ile Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi`nde dava açtı. Sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul, yönetim kurulu üyeleri; Mustafa Solmaz, Ali Başdemir, Nihat Ayçiçek, Süleyman Sarıkaya, Şükrü Erol, Erdal Gedik, Ali Kılıç ve Kemal Çiftçi ile müteahhit Kaan Geçit, `Hizmet nedeniyle emniyeti suistimal`den 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. 500 milyar için 2 trilyon ödediler Sendikayı karıştıran yolsuzluğu Denetim Kurulu Başkanı Mithat Alp ile Denetim Kurulu Raportörü Mehmet Şerif Demir ortaya çıkarttı. Alp ve Demir`in suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye-İş`in İzmir Gaziler`de yaptırdığı Şubeler Binası inşaatı hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Esen, dava fezlekesinde Sendika Genel Başkanı, 8 yönetim kurulu üyesi ile müteahhiti yolsuzlukla suçladı. Mithat Alp ve M. Şerif Demir kendilerine gelen ihbar üzerine İzmir Şubeler Binası inşaatı hakkında inceleme yaptı. İzmir Bayındırlık İl Müdürlüğü`nün 575 milyar lira maliyet çıkarttığı inşaat için sendikanın müteahhite 2 trilyon 300 milyar lira ödeme yaptığı belirlendi. Denetçiler görevden alınmak istendi Savcı Esen`in fezlekesinde, sendika yönetim kurulunun yolsuzluğu ortaya çıkartan Mithat Alp ve M.Şerif Demir`i `etkisiz` kılmak için disiplin kuruluna vererek görevden almaya çalıştığı ifade edildi. Fezlekede, denetim kurulunun sendika genel merkezinde kullandığı odaların kapı kilitlerinin değiştirilerek çalışmasının engellendiği vurgulandı. Cumhuriyet Savcısı, Belediye-İş`in Ankara Necatibey Caddesi`nde yaptırdığı lüks Genel Merkez inşaatı, İstanbul Yolu`ndaki misafirhane tadilatı ile İstanbul Şubeler Binası inşaatı ihalelerinin incelenmesi için suç duyurusundu bulundu. Savcı Esen`in suç duyurusunda şöyle denildi: `Deneçlire görevden alınmaya çalışılmıştır. Diğer bina inşaatlarında aynı yolsuzlukların yapıldığı iddia edildiği, şüphe bulunan inşaatlara ait dosya ve evrakların yok edilme ihtimalinin bulunduğu kanaati oluştuğundan, müteahhitle yapılan sözleşmelere ait evraklara el konulmasına karar verilmesi talep olunur.`

MAHKEME MAL VARLIĞI TESPİTİ İSTEDİ

SAVCI`NIN incelenmesini istediği diğer inşaatların da müteahhit Kaan Geçit`in sahibi olduğu inşaat firması tarafından yapıldığı tespit edildi. Davaya bakan 23 Asliye Ceza Mahkemesi, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 8 yönetim kurulu üyesi ile müteahhitin mal varlıklarının tespit edilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü`ne talimat gönderdi.

AVUKAT DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

SENDİKA yönetiminin disiplin kuruluna sevk ettiği Mithat Alp ve M.Şerif Demir`in avukatı Necdet Pakdil de yönetim kurulu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusundu bulundu.

Suç duyurusunda şöyle denildi: `Sendika`nın yaptırdığı inşaatlarda çok büyük miktarda yolsuzluk olduğu, Genel Başkan`ın Ordu`ya bağlı Ulubey Köyü`nde yaptırdığı lüks villanın tüm işlerinin de aynı müteahhit tarafından yapıldığı, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olan bazı şahısların sendika parasıyla desteklendiği hususlarının araştırılması gerekmektedir. 100 bin işçinin alınteri ve aidatlarından kesilen paralarla yaptırılan inşaatlarda sendika yönetimi ve müteahhit haksız kazanç elde etmişlerdir ve zimmet suçunu işlemişlerdir`

ARADAKİ FARK ÜÇ KATI

SAVCI Esen, Bayındırlık İl Müdürlüğü`nün İzmir Şubeler Binası inşaatı için yapıldığı tarihe göre 575 milyar lira maliyet hesabı çıkartmasına karşın, sendikanın müteahhite 2 trilyon 300 milyar lira ödeme yaptığını vurguladı. Fezlekede yönetim kurulunun Bayındırlık İl Müdürlüğü`nün verdiği maliyet raporunu kabul etmedikleri belirtildi. Savcı, suçlamanın delili olan raporun İzmir Bayındırlık İl Müdürlüğü mühendislerinin binayı yerinde görerek düzenlediklerini belirterek, `Şüphelilerin isnat edilen bina maliyetini fazla gösterip, sendikayı zararar uğratarak, hizmet nedeniyle emniyeti suistimal suçunu işledikleri kanaati oluşmuştur` dedi. (Star)

BELEDİYE İŞ SENDİKASI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Belediye-İş Sendikası adına davayı takip eden Av. K. Levent Balcı imzalı açıklama Aydınpost Haber Merkezi'ne ulaştı. Konuyla ilgili olarak sendika disiplin kurulunun gerekli çalışmayı yaptığı ve bu konuda iki şahsa da noterden bildirimli ifade vermeleri istendi açıklandı. Açıklamada ayrıca, "Haberde adı geçen ve sendika yöneticilerini şikayet eden Mithat Alp, gelişmeler yaşanmadan önce 13.04.2005 tarihinde senrdika genel başkanını ölümle tehdit etmiştir. Bu şahıs hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına yapılan soruşturma sonunda ölümle tehdit suçundan dava açılmış olup, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde kayıtlıdır. Dava halen devam etmektedir. Belediye-İş Sendikası yöneticileri, yukarıda belirtilen gelişmeler yaşanırken, gerçek durumun ortaya çıkması için gereken tüm çabayı sarfetmiş ve halen sarf etmektedir. Söz konusu dava da sona ermiştir" ifadelerine yer verildi.