Gelişen dünyada internetin de önemli bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan, bu hizmetten hasta ve refakatçilerin memnun kaldığını söyledi.
İnternet hizmetinin, yatarak tedavi gören hastaların hem günlük yaşam kalitesini yükselttiğini hem de sıkılmadan vakit geçirebildiklerini belirten hastanede yatan hastalardan Sabri Çapar, bilgisayar aracılığı ile radyo dinleyip televizyon da izlediklerini söyledi. Sanayide çalıştığını ancak her gün düzenli olarak bilgisayara girip sosyal paylaşım sitelerine girdiğini belirten Erkan Mazınnı, “Yalnız kaldığım her zaman bilgisayarımın başına oturup internete takılırım. Hastanede internet hizmeti de verildiğini öğrenince hemen bilgisayarımı getirttim. Şimdi hem tedavi sürecim devam ediyor, hem de yatağımdan herkesle görüşüyorum. Hem de bazı işlerimi bilgisayardan takip edebiliyorum” dedi.
Aydın Devlet Hastanesi Bilgi İşlem Servisi’nin hasta ve refakatçilerin internet hizmetinden faydalanabilmesi için hastaneye yatışı yapılan her hastanın kimlik numarasını tanımladıklarını, hastaların bilgisayarlarına kimlik numaralarını ve şifreyi girerek internete bağlandıkları kaydedildi. Vatandaşlar şifreyi bilseler bile taburcu olup çıkışları verildikten sonra internete giremedikleri öğrenildi. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg